Sivertsen, Kenneth

Del artikkelen på:
                    |     Mer

På vise/rock/jazz-platen ''Blod & Bensin'' (2000) har Kenneth Sivertsen skrevet tekst og melodi til mesteparten av materialet, og noen av Bergens beste musikere spiller

Kenneth Sivertsens ''Flo'' (1990) var produsert av Bendik Hofseth og inneholder noen av Kenneth Sivertsens fineste viser, som «Borghild», «Stillheten» og «Sommerdag»

Komponist, musiker, sanger og underholdningsartist, f. 16.01.1961 i Mosterhamn, Bømlo i Hordaland. Sivertsen er stort sett selvlært som musiker, men har i perioder studert gitar hos Torbjörn Wiberg og Arild Hansson, og komposisjon med Magnar Åm. Sivertsen har arbeidet innen mange genre, og allerede i 1984 ble hans første symfoni oppført av Oslo Filharmoniske Orkester som også uroppførte hans symfoni nr. 2: Timeglasset og Morgonstjerna i 1989. Han har skrevet musikk på bestilling fra NRK, Rikskonsertene, Nye Carte Blanche og Trondheim symfoniorkester. I 2004 ble hans Requiem uroppført med norsk messetekst i Grieghallen av Bergen Filharmoniske Orkester, forsterket med solister og jazzgruppe.

I 1990 ble han introdusert for Mike Mainieri av Bendik Hofseth, som den gang spilte sammen med Mainieri i Steps Ahead. De deltar begge på debutplaten hans Flo (1990). Tre år senere spilte Mainieri på Sivertsens CD Remembering North. Michael Brecker er også med på denne platen, som fikk en meget god mottagelse både nasjonalt og internasjonalt. One Day In October har også et kremlag av musikere, Brecker og Mainieri er med, i tillegg til bl.a. John Patitucci på bass og Peter Erskine på trommer. De spiller bl.a. «Våren» av Edvard Grieg. På Draumespor synger han «Den fyrste song» i duett med Bjørn Eidsvåg.

Et meget omtalt forhold til sangeren og artisten Herborg Kråkevik resulterte i en fire år lang kabaretperiode, med kjempesuksess, her fikk Sivertsen utfolde sine talenter som komiker. Bruddet mellom de to resulterte i flere betraktninger fra Sivertsens side, som på CD-en Blod & Bensin (2000).

Den musikalsk uberegnelige Sivertsen har også servert publikum 12 av våre mest kjente bedehussanger på CD-en Melk og honning fra 1998, som bømling kjenner han disse sangene fra barnsben av.

Flo (Kirkelig Kulturverksted, 1990)
Remembering North (NORCD, 1993)
High Tide (Norske artister, 1994)
Den lilla kvelven (Nimis, 1995) m/Jon Fosse
Draumespor (Norsk Plateproduskjon, 1996)
Brytningstid (Nimis, 1997) m/Nils Petter Molvær, Paolo Vinaccia
Melk og honning (Kirkelig Kulturverksted, 1998)
One Day In October (Nimis, 1998)
Blod & bensin (Edel, 2000)
Fløyel (Noble, 2004)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten