Paneldebatt om Oslo som kulturby
Torsdag 27. mai klokka 18.00 inviterer Østkanten Bluesklubb til folkemøte om Oslo som kulturby. Panelet vil bli besatt av kulturbyråd Anette Wiig Bryn, SVs Kari Pahle, og flere sentrale skikkelser i Oslos musikk-og organisasjonsliv. Møtet, som vil finne sted i kjelleren på Muddy Waters, vil ta opp spørsmål som "Hvordan er ståa for populærmusikken i Oslo?" og "Hvem er Oslo kommune, og hvilke visjoner har byens politikere for Oslo som kulturby?" Østkanten Bluesklubb ønsker å gjøre denne debatten til en årlig foreteelse, og ønsker i dette innlegget publikum hjertelig vekommen til å delta.

Av John Jørgen Støa, Østkanten Bluesklubb

Østkanten Bluesklubb har tatt initiativet til et folkemøte om Oslo som kulturby. Kulturbyråden er invitert til en dialog med byens arrangører og andre sentrale skikkelser i miljøet. Alle er hjertelig velkommen til dette folkemøtet!

Østkanten Bluesklubb har registrert debatten og engasjementet som i disse dager utspiller seg på ballade.no i forbindelse med "Oslo som Kulturby", samtidig som klubben er bekymret for nedskjæringene i tilskudd til sentrale musikkscener og ønsker å bidra til en konstruktiv dialog med Oslos politikere:

Utgangspunkt:
En gjennomsnitts mandag i Oslo byr på 15 konserter, og opp mot helga kan det være over 40 konserter på en dag. Hver eneste uke bys det på 5 - 6 konserter med artister i den ypperste verdensklasse. Dette betyr beinhard konkurranse for arrangørene, og de har ingen sjangs til å overleve uten salg av øl og sterkere saker. Et rent konsertsted som Rockefeller er helt avhengig av ølsalg for å overleve.

Ser en bort fra at Smuget og Blå har fått status som nasjonale jazzscener, går det ingen offentlige kroner til de andre utestedene som presenterer live populærmusikk.

Østkanten Bluesklubb er en frivillig organisasjon som har søkt og fått støtte i varierende grad fra Oslo kommune. Det er vi selvsagt glad for, men hvem er disse menneskene vi av og til får penger fra? Hvilke tanker om og kjennskap til har de for kulturen i den byen de er satt til å styre og forvalte.

Hvis de vet like lite om oss, som vi gjør om dem, har vi en jobb å gjøre. Derfor legger vi opp til en debatt ut fra følgende spørsmålsstillinger :

"Hvordan er ståa for populærmusikken i Oslo?" og "Hvem er Oslo kommune, og hvilke visjoner har byens politikere for Oslo som kulturby?"

Det blir et panel der hver av deltakerne holder en kort innledning ut fra sin vinkel. Det som er viktig å understreke med denne debatten, er at den ikke skal være partipolitisk - det sentrale er å få satt endel saker på dagsorden, og at miljøene i Oslo får møtt kulturbyråden og omvendt. Oslo som "rockeby" er veldig mye på tross av og ikke så mye på grunn av... ser vi til eks Bergen og deres BRAK (Bergens Rockeaktører, www.brak.no) - ser vi at hovedstaden har mye å lære!

Så langt har disse meldt sin ankomst, og vi jobber med å få inn to-tre sentrale skikkelser til fra Oslo-miljøet.

Kulturbyråd - Anette Wiig Bryn
Leder for kulturkomiteen - Kari Pahle
Daglig leder Blå - Erica Berthelsen
Daglig leder Norsk Rockforbund - Monica Larsson
Leder Østkanten Bluesklubb - John Jørgen Støa

Vi håper på et konstruktivt møte der vi kan sette oss noen felles milepæler for utviklingen av Oslo som kulturby, og at dette kan bli en årlig foreteelse for å se hva vi har oppnådd i året som har gått.

ALLE ER HJERTELIG VELKOMMEN!

Vennlig Hilsen
Østkanten Bluesklubb

Av - Red. Foto/illustrasjon:
Debate, Genre\Popular Music, Organizations, Politics