Fattig guide til rik by
Hvorfor kommer den beste osloguiden ut av byens musikkmiljø?

- Alle snakker om at folk er så flinke til å samarbeide i Bergen. Vel, vi kan samarbeide her også, sier Sondre Sommerfelt. Redaktør og forfatter av Osloguiden ”A Poor Mans Connoisseur Guide to Happy Living in One of the Most Expensive Cities in the World” forklarer gjerne hvordan ”alt” i lille Oslo henger sammen, og hvordan de som arrangerer noe, nesten hva som helst, kjenner hverandre og bidrar til hverandres prosjekter.

Guiden, som på en kortfattet og subjektiv måte presenterer alt fra Marka (””Taking a hike” is a collective obsession”) via byens gjenværende, uavhengige platebutikker til Nasjonal Jazzscene (Government sponsored jazz: Norway in a nutshell?”), har til nå vært utgitt av by:Larm, men skal i fremtiden gis ut av Foreningen Musikkbyen Oslo.


Kommer fra musikkmiljøet
- Spørsmålet er jo: Hvorfor kommer en slik guide ut av byens musikkmiljø?, sier Runar Eggesvik, daglig leder i Musikkbyen Oslo.

- Noe av svaret ligger nok i at denne byen er full av arrangører, ressurssterke folk, som ofte får besøk av venner fra utlandet og dermed har sett behovet for en ordentlig guide, en som trekker frem noe mer enn bare Aker Brygge og Vigelandsparken. Mange av oss reiser også mye rundt om i verden, og har sett at andre storbyer gjerne har gode blogger som til en hver tid er oppdatert på hva som er verdt å få med seg. I Oslo er de få bloggene som skriver om utelivet svært ofte interne, og svært sjelden på engelsk, sier Eggesvik, som sier at det blir et mål å få gitt ut en oppdatert versjon av guideboka hvert halvår.

"A Poor Man's Connoisseur Guide to Happy Living in One of the Most Expensive Cities in the World" er gratis, og kan plukkes opp på utesteder o.l. over hele byen.

Av Espen A. Eik Foto/illustrasjon: