Kalles Klatreträd og andre tilbud for Blårollinger
Det er nå klart for en ny runde med Blårollinger - Blås svært vellykkede og godt besøkte søndagsmatineer for små og store musikkelskere. Førstkommende søndag blir det igjen anledning til å parkere barnevognen ved Akerselva, da for å høre mannen bak vignettmusikken til "Kalles Klatreträd", som for tiden går i reprise på NRK Barne-TV. Også Ultima-konserter for barn står på høstens program, sammen med opptredener av bl.a. Fant, Christina & Claudio Latini og Kouame Sereba.

- Blårollinger er noe av det beste som har skjedd her på huset noensinne; og dette må understrekes på vegne av den stadig begeistrede målgruppen som neppe greier å sende inn leserbrev, sier Blå i en kommentar på at denne konsertserien for barn nå føres videre. Dette kan også underskrives av de deler av Ballade-redaksjonen, som har falt inn under målgruppen.

Her følger programmet for Blårollinger denne høsten, slik arrangørene selv har ført det i pennen:

Søndag 21.september: Jojje Wadenius, KL. 1300 / entré 40,- / MEDL. GRATIS

Jojje Wadenius er mannen bak vignettmusikken til Kalle's Klatreträd som han skrev i '73. Siden den gang har han spilt med Blood, Sweat & Tears, Simon&Garfunkel, Steely Dan, Dr. John, Silje Nergaard og Kent.


5. oktober: Millioner av katter - samarbeid m/Ultimafestivalen

En fortellerkonsert for barn fra 4 år

Åslaug Berre forteller, Rob Waring: Lyd/musikk, Thea Stabell Regikonsulent

KONSERTSTART kl 1300 og 1430 / entré 60 / blåmedl. og medl. av Ny musikk gratis

Ultima på Blå starter søndag 5. oktober med to konserter i serien Blårollinger. Her forteller Åslaug Berre eventyr fra forskjellige deler av verden som Rob Waring har satt musikk og lyd til. Deler av dette er komponert på forhånd, mens noe gjøres live. Berre er en fremragende forteller, og når stemmen hennes manipuleres elektronisk og settes sammen med Warings lyder, kommer man også inn i en eventyrverden musikalsk sett. Barna skal selv være med på å lage lyder som blir behandlet elektronisk og brukt i et av eventyrene. Konserten er støttet av Fond for Utøvende Kunstnere og produsert av Ny Musikk.


19.oktober Christina & Claudio Latini - brasilliansk musikk


2. november Fant

Unni Løvlid - sang, Birger Mistereggen - slagverk m.m., Georg Reiss - klarinett/saksofon

Som hunden med samme navn har disse 3 musikerne snust rundt i Akershus på jakt etter musikalske skatter. De har funnet mange fine folkemelodier, kjente og mindre kjente barnesanger, og gravd rundt i musikalske kilder som barokk/militærmusikk og jazz.
Disse musikerne har lang erfaring som improviserende musikere og finner stadig på nye musikalske krumspring underveis.

Alle tre har lang erfaring fra Rikskonsertene.
Unni synger fast i RUSK og FJØGL. Har soloplate (So ro liten tull) og bok på markedet. Turnert i Europa, Canada og USA. I tillegg underviser hun ved Norges Musikkhøgskole og Ole Bull-akademiet.

Birger er trommeslager, vært ansatt i Stabsmusikken og spiller alt fra frijazz til rock (bl.a. i Streif sammen med Georg). Han har skrevet hovedoppgave om norsk trommetradisjon og er lidenskapelig opptatt av alt fra munnharpe til marimba, men når han begynner å synge tar det helt av....

Georg er en musikalsk kamelon. Hans eget band Streif har to album bak seg, han spiller også i Magnolia Jazzband, Gjertruds Sigøynerorkester og Ophelia Ragtime Orchestra (sammen med Birger der også...). Han har skrevet musikk til flere teaterproduksjoner og medvirket på en mengde plateproduksjoner.



16. november Stein, ild og is

Namaa Alward - sang/perkusjon/dans, Hege Rimestad - fiolin/sang, Børre Flyen - trommer

Denne konserten tar utgangspunkt i barns nysgjerrighet med hensyn til prosessene i naturen og verdens tilblivelse. Musikerne nærmer seg dette temaet på to måter, det naturvitenskapelige og det mytologiske.

Namaa som kommer fra Bagdad trekker frem sine kunnskaper fra sumerisk mytologi og Hege fra norrøn mytologi. Konserten er et møte mellom disse to vinklingene og inneholder paradokser og overraskelser mellom mytologi og vitenskap. Hvor forskjellig er teorien om "The Big Bang" fra den norrøne forestillingen om is, ild, damp som grunnlag for det første liv? Musikken er inspirert av både norsk og iransk folkemusikk og er i sin helhet komponert av Hege Rimestad.

30.november - I eventyret

Guri Egge - sang, Sunniva Egge Sipusch - dans / sang, Trond Lindheim -piano

Komponisten Gisle Kverndokk, mannen bak bl.a. musikalen "Sofies verden" har fått i oppdrag å lage et gjennomkomponert bestillingsverk til denne produksjonen. Sammen med to utøvere som er sangere, dansere og skuespillere medvirker han også selv som pianist i programmet. Pogrammet presenterer eventyr-forfatteren H.C.Andersen, både episoder fra hans liv og
deler av hans diktning. Gjennom sang, dans og drama møter vi flere av hans eventyrskikkelser, og viktige hendelser i hans liv.



14. desember - Koame møter barna

Kouame Sereba - vokal/perkusjon/forteller

Da Kouame var barn i landsbyen hjemme i Elfenbenskysten fantes det verken fjernsyn eller video eller CD eller walkman som i våre dager. Underholdningen i landsbyen bestod først og fremst av musikk, dans og fortellerstunder. Det var Kouames bestemor eller en av de andre eldre bestemødrene som fortalte historier.

Kouame husker hendelsene rundt bålet spesielt godt og dette minnet mange år etterpå er utgangspunktet for Kouames skolekonsertforestilling. Han møter barna helt alene og gir barna innblikk i tradisjonene, sett gjennom moderne bymenneskeøyne.

Han sier at dette er hans måte å huske og minnes sine forfedre på. Gjennom sanger, rytmer, dans og fortellinger - som lever fra generasjon til generasjon.

Av - Red. Foto/illustrasjon:
Youth, Concerts, Concert series