Regnskapets time for Giske
I Litteraturhuset i dag arrangeres en konferanse som skal evaluere norsk kulturpolitikk.

Et av punktene i konferanseprogrammet heter ”Giskeepoken i norsk kulturpolitikk: Regnskapets time”. Det er Georg Arnestad, forskningsleder ved Høgskolen i Sogn og Fjordane, som holder hovedinnlegget om Giske-epoken. Arnestad vil ta opp underskuddet av prinsipiell debatt i norsk kulturpolitikk.

Arnestad vil være ordstyrer i en debatt som befolkes av Anne-Britt Gran, professor ved BI, Sigrid Røyseng, rådgiver i Norsk kulturråd, Trine Skei Grande, kulturpolitisk talsmann for Venstre og Geir Vestheim, professor i kulturpolitikk ved Høgskolen i Telemark. Tema for debatten er Makt og demokrati i norsk kulturliv.

Debatten vil finne sted etter en foredragsrunde. Her finnes blant annet et festivaltema som sirkler rundt to store festivaler som har gått konkurs – Quart og Storåsfestivalen. Foredragsholderne Kirsti Mathisen Hjemdahl, festivalforsker ved Agderforskning og Ailin Aastvedt, revisor og forsker ved Telemarksforsking stiller spørsmålet om ”Festivaleriet” har gått for langt.

Kunstner og forfatter Eivind Slettemeås og stipendiat ved Telemarksforsking Mari Torvik Heian holder foredrag med tittelen ”For mange fattige kunstnere?” Bevilgningene økes – likevel er arbeidsforholdene for norske kunstnere trange, er deres innfallsvinkel.

Fullt program kan leses på denne linken.

Det er senter for kultur- og idrettsstudiar ved Høgskolen i Telemark som arrangerer dagskonferansen KulturRikets Tilstand. Konferansen skal gi en kunnskapsbasert evaluering av norsk kulturpolitikk, og arrangeres første gang i høst. Konferansen trekker veksler på tilgjengelig forskningsbasert kunnskap om kulturfeltet, på den måten at forskere og andre fagpersoner gir korte, faglig baserte og kritiske vurderinger av ulike delområder på kulturfeltet.

Konferansen startet kl. 0900 og varer til kl. 16.30 på Litteraturhuset i Oslo.

Av Carl Kristian Johansen Foto/illustrasjon:
Debate