Årets vinnere

RiksAlarm 2007 til Ungdomskulen, Alarmprisen til Ida Maria og dobbel til Superfamily.

Alarmprisen 2007_collage (400x275)

Den sjette Alarmprisen ble denne gang delt ut på høsten, noe som bidro til et ganske langt tidsspenn blant de nominerte. Utdelingen fant sted i helgen på Sentrum scene i Oslo. Det ble delt 10 priser, i tillegg til de to spesialprisene RiksAlarm og Alarmprisen.

RiksAlarm

Alarmprisen og Rikskonsertene uttrykker en felles målsetting om ”å bistå norske artister i etableringsfasen”. De besluttet i fjor å samarbeide om å sende en norsk artist eller band ut på en Norgesturné. RiksAlarm! er en juryert pris, og den ble for første gang delt ut under fjorårets Alarmprisen, da Serena Maneesh vant.

Under Alarmprisutdelingen lørdag kveld annonserte Rikskonsertenes direktør, Åse Kleveland, at årets RiksAlarm-pris går til Ungdomskulen.

Ungdomskulen får en Norgesturné i regi av Rikskonsertene, som starter med en showcase under by:Larm i februar. I tillegg får bandet tilbud om øvingsfasiliteter før turné, og en spillejobb på Hovefestivalen til sommeren.

Ungdomskulen er for tiden på turné i England, og hadde derfor ikke anledning til å være tilstede for å motta prisen, men uttrykker i en e-postmelding:

- Det er med stor takksemd og glede vi mottar Riksalarmprisen. Rikskonsertane legg ned eit framifrå arbeid med å tilby ulike kulturelle uttrykk til folket. Spesielt fokuset på å tilby konsertar til utkantane i Noreg er noko vi ser på som særs positivt. At vi blir tilbodne å ta del i den musikalske faunaen til Rikskonsertane, og dermed gjer det mogeleg for oss å farte rundt i det langstrakte landet vårt, takkar vi for. Vi vil gjerne rette spesiell takk til agenten vår og til juryen som plukka oss ut.

Bandet består av Frode Kvinge Flatland på bass, Kristian Stockhaus på gitar og vokal, og Øyvind Solheim på trommer. I oktober ga Ungdomskulen ut sin debutplate Cry-Baby.

- Årets vinnerband består av musikere med lang fartstid som utøvere, men som har hatt få konserter i Norge og aldri en sammenhengende turné. Ungdomskulen blir trukket fram som et band med internasjonalt potensial, og ikke minst som et band med en sterk signatur, heter det i begrunnelsen fra Rikskonsertene.

Alarm til Ida Maria

Årets vinner av Alarmprisen ble Ida Maria (Ida Maria Børli Sivertsen fra Nesna). Prisen tildeles en artist som ”utmerker seg som lovende, og som man tror og håper skal slå fullstendig igjennom i den nærmeste fremtid. En som Alarm gir oppmerksomhet, penger og promopakke. En liten ekstra hjelp på veien ut i fullt dagslys og rampelys” i følge Alarmprisens egne vedtekter.

Ida Maria vant også Zoom Urørt i 2006 og årets Urørt-finale. Hun fikk stor oppmerksomhet for sin opptreden på by:Larm både i 2006 og 2007, og hun har også rukket å spille både på Øya og Quart.

Øvrige vinnere på Alarm 2007:

Årets nykommer: Moving Oos
Live: Superfamily
Årets låt: Superfamily “The radio has expressed concerns about what you did last night”
Rock: My Midnight Creeps “Histamin”
Pop: Marit Larsen “Under the Surface”
Hiphop/rap: Karpe Diem ”Rett fra hjertet”
Electronica: Kim Hiorthøy “My Last Day”
Jazz: Shining ”Grindstone”
Metal: Dimmu Borgir ”Insorte Diaboli”
Årets video: Tungtvann ”2 uka”

Av - Red. Foto/illustrasjon:
Genre\Popular Music, Awards