Familien Ost vender tilbake

Gutta i Black Debbath er stadig aktive på andre fronter. Nå er de aktuelle med andre nummer av sitt eget tegneseriehefte "Familien Ost", og seriesleppet markeres i kveld, onsdag 16. mai, med konsert med Bare Egil Band, Aslagitar, X-tra Lars og LYD på Gamla i Oslo.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Lyd

Tegneserien om den noe dysfunksjonelle familien Ost er et samarbeid mellom Jippi Forlag og gruppa LYD (Lek, Ytringsfrihet og Demokrati), som består av Egil Hegerberg, Lars Lønning og Aslag Guttormsgaard.

– Familien Ost var i starten kun et enkeltnummer som ble framført som en del av LYDs noe obskure kabaretkonsertshow. Etter hvert ble det tydelig at Familien Osts popularitet var økende i brede lag av befolkningen og arbeidet startet med å lage en fullengdes rockeopera som kretset rundt familiens gjøren og laden, forteller Egil Hegerberg, alias moren Gauda Ost.

Samarbeidets første frukter kom i form av CD-plata og mini-rockeoperaen ”Familien Ost”, der flere Jippi-tegnere bidro med streker i det medfølgende CD-heftet. Flere episoder i sagaen om familien kom på trykk i tegneserieantologien ”Forresten”, i tillegg til at familien ble stjerner i et eget hefte der ytterligere en CD fulgte med på kjøpet. I denne omgang blir det ingen nye musikalske bidrag, ettersom LYDs medlemmer er opptatt med både Black Debbath og Thulsa Doom.

Ronny Haugeland har stått for de fleste Ost-episodene, som er skrevet av LYD, og tegner hovedhistorien i nummer to. I tillegg bidrar Roy Søbstad, Jens K. Styve og Marius Martinussen. Hegerberg lover minimum et ”Familien Ost”-hefte til, i tillegg til at familien vil vise seg hyppig fram i ”Forresten”. Gruppa har også planer om et større orkester- og korverk.

Hva er dine egne favoritter når det gjelder krysningen rock og tegneserier?

– Christopher Nielsens historier om broren Jokke og hans Valentinere er vel det ypperste eksemplet på en god symbiose mellom stor rock og stor seriekunst. Samme tegners ”Electrobugs” og ”Gutta fra Calcutta” holder også høyt nivå. Mike Allreds versjon av rockens historie, ”Red Rocket 7”, er ganske underholdende, selv om jeg personlig foretrekker hans Madman-serier. Praktisk talt alt av Robert Crumb er verdt å få med seg, selv om det kanskje ikke er all verdens rockerelasjon utover omslaget han lagde for Big Brother & The Holding Company. For øvrig skal Neil Gaimans ”The Last Temptation”, som er laget til et av Alice Coopers senere album, visstnok holde mål. Men serien på Kiss' ”Unmasked”-album har vel tapt seg litt med årene, synes Hegerberg.

I kveld, onsdag 16. mai, markeres utgivelsen av ”Familien Ost” nr. 2, ”Forresten” nr. 11 og ”Mjau Mjau” nr. 11 med konsert med Bare Egil Band, Aslagitar, X-tra Lars og LYD på Gamla i Oslo kl. 21.

Mer info om tegneseriene finner du på http://www.jippicomics.com

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Siste om begivenheter

Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten