Refses for pr-stunt

Tribe Records vil reklamere for barnegruppene Splash og Spin-Up i barnehager Norge rundt. Det liker verken reklamebransjen, lærerlaget eller Barneombudet.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Plateselskapet arbeider med en kampanje rettet mot landets 500 største barnehager, for å reklamere for jenteduoen Splash.

- Barnehagene vil få tilsendt en cd, tekster og materiale til å gjøre tegneaktiviteter. Blir det en suksess, kan noen av barnehagene muligens også få besøk av jentene, forteller manager Cristopher Collings til Avis1.

Kampanjen har skapt bølger. Norsk Lærerlag mener dette er å utsette småbarn for kjøpepress.
- Her bruker en små unger for å få foreldrene til å kjøpe en vare. Jeg håper våre lærere og barnehager gjennomskuer dette, uttaler Laila-Brith Josefsen, leder for lærerlagets avdeling for førskolelærere.

Barneombud Trond Waage er like oppgitt
- Det er slike markedsføringstiltak vi prøver å skjerme barnehager og skoler for. Til tross for dårlig råd, tror jeg de fleste barnehagene er restriktive med å ta imot slikt, fordi de vet at foreldre reagerer på det, tror Waage.

Og reklamebransjen er svært misfornøyd.
- Dette er helt forkastelig og overskrider enhver etisk norm for reklame. Det er helt sjokkerende at noen i det hele tatt tenker slik, raser Sol M. Olving, direktør i Reklamebyråforeningen.

Tribe Records satser også på jentetrioen Spin-Up, som etter planen skal turnere på barneskoler, ungdomsklubber, kjøpesentre og militærforlegninger utover høsten.

Artikkelen har tidligere stått på trykk i Faro Journalen

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Siste om bransjen

Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten