Albertsen, Per Hjort

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Per Hjort Albertsen

Per Hjort Albertsen (27.07.1919-12.08.2015) hadde både arkitektutdannelse (NTH 1943) og organisteksamen (1946). Han studerte orgel med Ludvig Nielsen, Arild Sandvold og Per Steenberg, samt studier i København, London og Wien. Som komponist mente han selv å ha mottatt impulser fra Palestrina, Haydn, "Les six" og Bartók. Til tross for et studieopphold hos Jelinek i Wien må hans musikk karakteriseres som tonal. Nasjonale trekk er ikke spesielt fremtredende hos Albertsen, selv om de forekommer. Vidd, humor og grundig kunnskap til sitt fag, finner sin plass i et sobert og finslipt uttrykk, som lodder det han vil formidle med stor klarhet.

Albertsen var organist i Vår Frue Kirke i Trondheim fra 1947-68. Så fulgte fire år som universitetslektor ved Musikkvitenskapelig Institutt, Universitetet i Trondheim, før han ble rektor ved Trondheim Musikkonservatorium i 1972.

1999
-
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten