Haugland, Glenn Erik

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Glenn Erik Haugland

Glenn Erik Haugland (1961) ble født i New York, og flyttet elleve år gammel til Os ved Bergen. I 1985 var han den første som fullførte den nyopprettede komposisjonsutdannelsen ved Norges Musikkhøgskole under veiledning av blant annet komponistene Olav Anton Thommessen og Lasse Thoresen. Han startet like etterpå sitt profesjonelle virke med hovedvekt på elektroakustisk musikk, men interesserte seg tidlig for musikkteater i utvidet forstand. Eksperimenter innen “perfomance-kunst”, “konsertforestillinger” og musikkteater for barn har vært en viktig del av Hauglands utvikling som musikkdramatiker. Hans verksliste består i dag av over 100 verk, hvorav 10 operaer.

Sammen med Heidi Tronsmo og Ståle Tråsdahl startet han i 1990 musikkteatergruppen Opera Omnia. Erfaringer fra arbeidet med over 30 ulike musikkteater-produksjoner, førte i 2000/2001 til operasuksessene PoY! og “Hulda og Garborg”. Barneoperaen PoY! har blitt fremført over 130 ganger i hele Europa, mens Hulda og Garborg har vært både en publikums- og kritikkersuksess. Haugland ble i 2004 nominert til Nordisk Råds Musikkpris for nettopp kammeroperaen Hulda og Garborg.

Nylig startet Haugland sammen med Tronsmo og Tråsdahl plateselskapet Opera Omnia Records, og markerte det med utgivelse av dobbel cd’en EN SOM SANG og barneoperaen PoY!

Haugland var formann for Norsk Komponistforening fra 1997 til 2002, og ble regnet som en av kunstens mest profilerte talsmenn de årene han ledet foreningen. I den senere tid har Haugland hatt suksesser med blant annet verk for Bergen Filharmoniske Orkester, Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Domkantori, Rascher Saxofonkvartett og nylig med 3x3 - en ny barneopera på Den Nationale Scene samt Agder teater. En opera bestillt av Den Norske Opera basert på boken “Dukken i taket” av Ingvar Ambjørnsen ble urfremført på Ultimafestivalen i 2007.

MIC 2007
-
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten