Lunde, Ivar jr.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Ivar Lunde

Ivar Lunde jr., var solo-oboist ved Den Norske Operas Orkester, har sin utdannelse fra Oslo Musikkonservatorium og Mozarteum i Salzburg. Hans lærere i obo var Kees Lahnstein og André Lardrot; i barokk-obo Grant Moore og James Caldwell. Komposisjon studerte han med sin far, Ivar Lunde Senior. Han har også studert direksjon med Trygve Lindeman, Hermann Scherchen og Carl Melles.

Ivar Lunde har hatt sitt virke som pedagog og musiker i Europa og USA. Han har hatt solistoppdrag med de fleste norske orkestrene samt en rekke orkestre i Sverige, Østerrike og USA. Han har gitt konserter både som solist og kammermusiker i USA og Norden. Han er oboist med "Les Favorites", barokk-ensemblet til Universitetet i Wisconsin, Eau Claire og har vært gjestesolist ved en rekke historiske ensembler som, "Basically Bach" i Chicago, "The Minnesota Bach Society" og "The Lyra Concert Baroque Orchestra" i Minneapolis, "Ensemble Musical Offering" i Milwaukee, "The Baroque Orchestra of Iowa", "The Center for Early Music Orchestra" - College of St. Scholastica i Duluth og han har spilt inn plate med "The Smithsonian Concerto Grosso" i Washington D.C.

Ivar Lunde er en produktiv komponist som har mottatt en rekke priser og bestillinger. Hans komposisjon "Ovation" vant førstepris i fanfarekonkurransen til Milwaukee Symfoniorkester i 1990. I 1977 vant hans "Symfoni nr. 1" en delt 1. pris i konkurransen for symfoniske verk til åpningen av Oslo Konserthus. Mange av hans symfoniske verker er blitt fremført av Milwaukee Symfoniorkester, Milwaukee Kammerorkester, Oslo Filharmoniske Orkester og Trondheim Symfoniorkester. Hans verker er utgitt på forlag både i USA og i Norge.

Ivar Lunde er også aktiv som dirigent og har dirigert orkestre både i Europa og i USA. Han er dirigent og kunstnerisk leder av "The Eau Claire Chamber Orchestra" og Chippewa Valley Ungdomssymfoniorkster og Professor Emeritus ved University of Wisconsin-Eau Claire, hvor han underviste i obo, teori og komposisjon. I ti år var han dessuten dirigent for Chippewa Valley Symphony.

2004
-
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten