Salater, Ole Kristian Harr

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Ole Kristian Harr Salater

Ole Kristian Harr Salater født 10. mai 1928 i Levanger. Han har vært yrkesmusiker en stor del av sitt liv,først 5 år i Bergen,så kom han til Oslo i 1955 og spilte blant annet i orkestre sammen med Frank Ottersen, Robert Normann og flere av datidens toppmusikere.

I mange år var han musikksjef og orkesterleder ved Hotell Viking som da var Norges største hotell, og NRK hadde stadig direktesendinger med dansemusikk derfra.

Også innen klassisk musikk hadde han mange oppgaver, og har gjennom årene deltatt i et utall plateinnspillinger og radioprogram. Salaters hovedinstrumenter er kontrabass og gitar, men han er også habil på synthesizer.

Han var omtrent 12 år da han komponerte sin første melodi - en swinglåt. Siden har det blitt en del komposisjoner, også av seriøs karakter. Fra 1976 til oppnådd pensjonsalder hadde han sitt daglige virke i NRK.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten