Aage Teigen mottar kunstnerpris fra Oslo kommune

I går offentliggjorde Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsenmottakerne av Oslo bys kulturpris og kunstnerpriser for 2002. Kultur- og kunstnerprisene tildeles personer som har gjort en fremragende innsats innen kulturarbeid og kunstliv med særlig vekt på Oslo.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Åge Teigen

Oslo Jazzfestivals daglig leder Aage Teigen mottok i går en av Oslo kommunes fem kunstnerpriser for sin innsats som initiativtaker til, daglig leder for og utrettelig drivkraft i Oslo Jazzfestival siden starten i 1986.

Idéentil Oslo Jazzfestival ble unnfanget i 1984. Aage Teigen ønsket å etablere en festival tuftet på eksisterende jazzklubber i Oslo, og i 1986 ble Oslo Jazzfestival arrangert for første gang med en stab på 43 frivillige entusiaster. Teigen hadde rett. Grunnlaget var til stede, og i år arrangeres festivalen for 18. gang med en stab på over 200 frivillige i aksjon. Festivalen har opplevd en eventyrlig utvikling under Teigens ledelse. Med ståsted i den tradisjonelle jazzen fra New Orleans, har festivalen tatt opp i seg alle jazzens stiler og serverer hvert år en meny fra ragtime til elektronika. Festivalen når ut til flere titalls tusen publikummere med et billettsalg på 16 - 18 000 og en rekke gratisarrangementer for Oslos innbyggere og tilreisende. Samarbeidet med byens jazzklubber står fortsatt sentralt, og ungdomsklubben Blå ble inkludert som festivalscene allerede første året klubben var operativ.

Som 8-åring begynte Aage Teigen i Møllergata skoles musikkorps og på 15-årsdagen ble det trombone i gave. Også før Oslo Jazzfestival så dagens lys var siviløkonom Teigen aktiv i Oslos jazzlivbåde gjennom New OrleansWorkshopog som musiker i Per Borthen Swing Dept Ltd og Christiania Jazzband. I dag kan han fortsatt oppleves på trombone i Christiania 12 og Christiania Jazzband.

Aage Teigen er en viktig skikkelse i Oslos og Norges jazzliv. Han har spilt en sentral rolle i en årrekke, og denne prisen er meget velfortjent. Oslo Jazzfestival gratulerer daglig leder Aage Teigen med en av Oslo kommunes kunstnerpriser for 2002.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Siste om jazz

Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten