MaiJazz-prisen til Anders Hana

Den 20 år gamle gitaristen Anders Hana ble den første vinneren av Maijazz-prisen, melder Stavanger Aftenblad. Anders Hana gikk i fjor ut mot Maijazz og kritiserte festivalen for å ha blitt for kommersiell. - Anders Hana er en energisk pådriver for improvisasjonsjazzen som har fått til utrolig mye, sa Maijazz-sjef Hasse Andersen da han overrakte prisen i Stavanger konserthus lørdag kveld.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Anders Hana var blant initiativtakerne til den alternative Jazzuken som ble holdt på Café Sting i fjor, hvor man ønsket å presentere en mer krevende type jazz, med fokus på improvisasjon og eksperimentelle uttrykk. Hana står også bak Stavanger Jazzklubb i samarbeid med Stavanger Jazzforum.

Jazzuken på Café Sting var i år blitt en del av det offisielle Maijazz-programmet. – Anders Hana er allerede en markert og betydningsfull musiker. Han søker impulser internasjonalt og trekker dessuten anerkjente musikere innen improvisasjonsjazzen til MaiJazz og Stavanger, sier daglig leder Helleik Kvinnesland i MaiJazz. - Ideen om å
etablere en slik pris fikk vi i fjor. Vi fikk et overskudd etter en salgsutstilling med jazzinspirert kunst, og valgte å bruke det slik.

MaiJazz kan ellers notere seg publikumsrekord i jubileumsåret 2003. Mellom 6. og 10. mai var nærmere 12.000 personer innom de totalt 39 arrangementene. Det har heller aldri vært så mange utsolgte konserter som i år. - Jan Garbarek Group i Stavanger Forum trakk rundt to tusen mennesker, sier festivalsjef Hasse Andersen. - Smalere konserter på steder som
Tou Scene var også svært godt besøkt.

Konsertene på Tou presenterte blant andre Frode Gjerstad Trio med friimprovisasjonslegenden Peter Brötzmann. Da kvartetten spilte under Ultimafestivalen i oktober 2001, beskrev Terje Mosnes i Dagbladet opplevelsen av bandet som ”musikalsk teppebombing”. Tou Scene har nå etablert seg i Stavanger i lokalene til det gamle Tou Bryggeri, i forlengelsen av prosjektet Site under Construction. Briten Martin Reed, tidligere DJ på Sting, er ansatt som arrangementsleder.

Frode Gjerstad var også involvert i MaiJazz’ symfoniske improvisasjonskonsert. Stavanger Symfoniorkester spilte Gjerstads bestillingsverk kalt Hans Blix. På samme konsert spilte Arild Andersen Trio med trompetisten Marcus Stockhausen.

Publikumsrekorden betyr at MaiJazz i år kan vente seg et godt økonomisk resultat. Festivalsjefen tror det vil gi et godt fundament i den videre utviklingen av festivalen. Han ønsker festilvalpublikummet velkommen tilbake til en ny festival i 2004, i tidsrommet fra 11. til 15. mai.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Siste om jazz

Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten