Krøyt og Vertavo i samspill på Rockefeller

Krøyt og Vertavokvartetten spiller sammen på Rockefeller onsdag 17 desember. Krøyts elektroniske lydjungel kobles med Vertavoenes strykerklang. Samarbeidet mellom de to ensemblene, som er høyt profilerte på hvert sitt musikkfelt, har fått navnet ”While my heart beats still".

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Vertavo strykekvartett

Vertavo er en av Europas ledende strykekvartetter og har vunnet flere høythengende internasjonale priser. Krøyt har nådd ut til et bredt publikum med sin særegne, kompromissløse blanding av frijazz, elektronika og tung rock.

Vertavo fikk stor internasjonal oppmerksomhet i 1995 da de vant førstepris, publikums- og kritikerprisen, samt ABC Classic FM Listeners Choice Award ved den andre Melbourne International Chamber Music Competition. Året etter mottok Vertavo førstepris ved den Nordiske Kammermusikkonkurranse i København og kritikerprisen fra norsk presse. I 1998 ble Vertavo nominert til Nordisk Råds kulturpris. I 2001 mottok Vertavo den franske CDprisen Diapason d'Or for sin innspilling av Grieg og Debussys strykekvartetter, og kvartetten ble nominert til Spellemannsprisen for sin innspilling av samtlige av Bela Bartóks kvartetter.

En konsertperformance med Krøyt henvender seg både til øyne og ører; med videokunst og live film sammenvevet med musikken. Ansvarlig for lydbearbeidelsen er Magnus Torkildsen, og Atle Ramsøy-Halle skaper den visuelle videoverden.

Før den kommer til Rockefeller skal ”While my heart beats still” til Hamar, Lillehammer, Gjøvik og Trysil.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten