Andresen, Reidar

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Reidar Andresen var en av landets mest populære slagersangere

Slagersanger, 15.07.1917–12.02.2000, født i Oslo. Fra slutten av 30-tallet til midt på 50-tallet var han en av våre mest populære innen sin genre. Andresen hadde ikke noen sangskolering å snakke om, med ble straks lagt merke til etter sin platedebut i 1937. Han arbeidet ved et mekanisk verksted i Oslo, og hadde sangen som hobby. Det ble opptredener på Arbeiderpartiets tilstelninger, på revyer o.l., og under krigen reiste han i de svenske folkeparkene. I en av folkeparkene ble han til sin forskrekkelse lansert som Norges Jussi Björling – en forpliktelse som kunne gjøre en hvilken som helst sanger svett av engstelse. Etter krigen turnerte han i Norge, sammen med bl.a. Harry Brandelius og Bjarne Buntz. Andresen var beskjeden av natur, og fikk vel ikke den karrieren han hadde fortjent. Det er neppe tvil om at han som populærsanger hadde kapasitet til å nå de samme høyder som f.eks. Jens Book-Jenssen og Steinar Jøraandstad, og han ble ikke glemt selv om karrieren som plateartist tok slutt på 50-tallet. Han var av de mest etterspurte i ønskebunken til NRKs populære program Lirekassen, som nesten ikke hadde en sending uten en plate med Andresen. I alt ble det ca. 50 plater i løpet av karrieren, og blant de mest populære kan nevnes «Hvis du bærer på en hjertesorg», «Bel Ami», «Violetta», «Gamle Svarten» «Kun for deg» og «Kan du se at våren kommer». Selv liker han best «Sangen om Warsjava». En diskografi over Reidar Andresens innspillinger ble utgitt i 1983 (Vanberg).

Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten