Babel Fish

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Babel Fish hentet navnet sitt fra Douglas Adams' klassiske bok ''The Hitchhiker's Guide To The Galaxy''

Pop/rock-band fra Oslo, dannet av Tarjei van Ravens (vokal, gitar), Halvor Holter (keyboards, vokal) og Odd Jensen (trommer) på slutten av 80-tallet. De startet karrieren med å lage en demoinnspilling som de tok med seg til London uten suksess. Hjemme i Norge igjen satset de en stund som coverband, før de tok seg et avbrekk og jobbet som studiomusikere. Holter og van Ravens var også musikklærere i en periode. Hele tiden fortsatte de å komponere nye sanger, og de laget også en single under navnet B Flat.

I 1995 skrev de tre musikerne kontrakt med Waterfall Productions, og overtalte Simon Malm (bass) til å bli med i bandet som de nå kalte Daily Planet. Året etter ga de ut singlen «Light Of Day». Et navneskifte ble nødvendig da de oppdaget at et svensk band het det samme som dem. Jensen foreslo Babel Fish etter forfatteren Douglas Adams’ roman The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy, hvor en Babel Fish er en dekoder som, hvis man putter den i øret, gjør at man kan forstå alt som blir sagt på ethvert språk. Det nydøpte bandet spilte deretter inn «Mania», som ble en radio-hit i Norge uten at den var kommersielt utgitt på plate.

Babel Fish sendte «Mania» og «Light Of Day» til utenlandske plateselskaper, og fikk napp hos legendariske Atlantic Records i USA. Gruppens første album var allerede halvferdig – innspilt i Norge med Kai Robøle som produsent – og resten ble gjort i Bearsville Studios i Woodstock med Neil Perry. Den musikalske menyen var fengende, velprodusert pop/rock, med klare referanser til grupper som Beatles og Crowded House. Plateselskapet brukte superlativer som «sjarmerende,» «idyllisk» og «oppfinnsom» for å beskrive musikken da albumet ble lansert verden over i september 1998. Et år senere hadde interessen fra selskapet stilnet så mye at Babel Fish følte de ble tilsidesatt. Bandet gjorde det bra på konserter i store deler av Europa, men brukte lang tid på å komme seg ut av kontraktene de var bundet opp til gjennom Atlantic.

Etter tre års utlendighet vendte Babel Fish tilbake til hjemlandet i 2002 og ga ut singlen «Killing Time», etterfulgt av albumet Coming Up For Air. Kai Robøle var igjen medprodusent, og den musikalske menyen viste at bandet ikke hadde mistet noe av sin melodiske teft – til tross for en demoraliserende erfaring fra et opphold på et av verdens mest berømte plateselskap.

Babel Fish (Atlantic, 1998)
Coming Up For Air (Warner, 2002)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten