Berg, Eigil

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Eigil Bergs «Lorelei» inngikk i New Jordal Swingers-frontmannens hittil eneste solo-fremstøt i 1981,og var hans bidrag i ''Melodi Grand Prix'' samme år.

Vokalist, komponist og pianist fra Oslo, f. 27.05. 1949. En av de mest markante skikkelser i den norske populærmusikken på 70- og 80-tallet. Berg startet sin platekarriere med Morgans midt på 60-tallet, men er uten tvil mest kjent for sitt virke som ideologisk fører og frontfigur i New Jordal Swingers siden gruppens start tidlig på 70-tallet.

Berg ga ut sin foreløpig eneste solo-LP i juni 1981, etter i en årrekke å ha samlet opp komposisjoner som ikke passet inn i repertoaret til New Jordal Swingers. Alhambra viste hans allsidighet som komponist; her var det amerikansk vestkystrock, symfonisk pop inspirert av Procol Harum, en balladehyllest til Janis Joplin, en ambisiøs instrumental, et lite snev av jazz, litt funk og til og med en rockelåt fra 1973 som Berg i sin tid hadde gitt til Undertakers Circus. Alle tekstene var på engelsk, med unntak av Melodi Grand Prix-bidraget «Lorelei», som var på norsk.

Berg brukte bevisst andre musikere enn sine kolleger i New Jordal Swingers. Mange av bransjens ledende navn ble hyret inn; Svein Dag Hauge, Brynjulf Blix, Per Hillestad, Tor Bendiksen, Rolf Graf og Terje Methi var noen av deltakerne. Finn Kalvik og Sigmund Groven var fremtredende gjester på «Pearl», og produsenter for albumet var Berg i samarbeid med Hans Petter Danielsen. Det eneste som kunne minne om New Jordal Swingers, var sangstemmen til Eigil Berg.

Alhambra (Mercury, 1981)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten