Bjelleklang

Del artikkelen på:
                    |     Mer

«Hyttetur» (1995) er en av de mer kjente låtene fra Bjelleklang

Vokalgruppe fra Oslo, startet i 1986. Gruppen opererer i grenselandet mellom kor og band, mange av sangene framføres a cappella. De bruker ellers et utall rytmeinstrumenter, gjerne av det fantasifulle slaget – som f.eks. nattpotte – og gitaren er et fast innslag.

Helt fra starten av var Bjelleklang fokusert på å gjøre norskspråklige versjoner av kjente slagere, gjerne med en humoristisk vri på oversettelsene, og tok sånn sett opp arven fra Ballade!. Etter en beskjeden start, med opptreden i barne-TV i 1987 og konsert på Kalvøyafestivalen i 1991 i tillegg til utallige konserter, kom Holoholihooo i 1992, med ►Elisabeth Andreassen (Bettan) som gjesteartist på «Strømling». Dette er også gruppens mestselgende CD med rundt 70 000 solgte eksemplarer. På Ypper’u Donk (1994) var Ivar Medaas med på «Hesteslepp». I 1995 ga gruppen ut en CD med tolkninger av 30- og 40-tallssanger av Golden Gate Quartet og Mills Brothers. Sommeren 1996 gikk hele landet og nynnet på låten «Gud! Hvor du er deilig…», den solgte som single over 40 000 eksemplarer. Denne og flere av de andre hit-låtene som «Feit», «Hyttetur» og «Rød rød vin» er med på samleplaten Kjære landsmenn (1997).

I 2003 klatret «Høyt, lavt og langt», Bjelleklangs versjon av en gammel spiritual, med Trond Granlund til nr. 1 på Norsktoppen, og sommerlåten deres i 2003 er «Itsy Bitsy Teene Weeny…»

Gruppen driver utstrakt turné- og konsertvirksomhet, og samarbeider ofte med lokale kor og korps på konsertene sine. Medlemmer i bandet har vekslet, men i 2003 var besetningen: Finn Evensen, Per Henrik Gusrud, Robert Skrolsvik, Carl Einar Traaen og Frank Øren.

Dæng Dæng (BMG Ariola, 1991)
Holoholihooo… (BMG Ariola, 1992)
Ypper’u Donk (BMB Ariola, 1994)
Bjelleklang synger svart (BMB Ariola, 1995)
Kort ved øra (BMG Ariola, 1996)
Kjære landsmenn (RCA, 1997) samleplate
Spis meg rå (BMG Ariola, 1998)
Jul med Bjelleklang (Columbia, 1999)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten