Børresen, Geir

Del artikkelen på:
                    |     Mer

En suksess fra utlandet ble oversatt til norsk av Andreas Diesen og sunget inn av Geir Børresen, og ''I Smurfeland ''(1978) solgte i bøtter og spann

Skuespiller og vokalist, f. 16.11.1942. Kjent for sin innsats i Barne-TV – først og fremst som onkel i Lekestue, som Labbetuss på fanget til Halvdan Sivertsen, og som Max Mekker i Sesam Stasjon. Børresens største platesuksess er I Smurfeland, som satte salgsrekord i Norge høsten 1978 med nesten 250 000 solgte eksemplarer. Det begynte våren 1978, da den unge skuespilleren ble kontaktet av det nystartede plateselskapet deciBel. De hadde planer om å lage en norsk versjon av den nederlandske suksessen Schtroumpfs, laget av artisten Vader Abraham. Børresen slo til, og resultatet ble en av de største norske platesuksesser gjennom tidene. Det ble tre plater med Smurfene før markedet var mettet. Samlet salg for de tre platene var 380 000. Børresen forsøkte seg deretter med rockefiguren Eddi. I tillegg til de nevnte platene, har Børresen deltatt på en rekke andre utgivelser, bl.a. Lekestue og Sesam Stasjon. Parallelt med oppgavene i Barne-TV og plateutgivelsene, har Børresen vært en meget aktiv skuespiller i både film- og teatersammenheng.

I Smurfeland (deciBel, 1978)
Sommer i Smurfeland (deciBel, 1979)
Alle gode ting er Smurf (deciBel, 1979)
Eddi (deciBel, 1981)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten