Divin' Ducks

Del artikkelen på:
                    |     Mer

''Divin' Ducks Rapes The World ''(1992) er kanskje en naturlig tittel for et band som har en frontfigur som Morten Hjøllo, som inkluderer stripping og gitarspilling med eget glassøye i showet

Divin' Ducks ble startet som Hjøllo Band i 1985 av Morten Hjøllo fra Husnes og Øystein Rudjord (trommer) fra Otta. De ga ut EP-en Back In Business i 1986, mens de ennå gikk på Skjeberg Folkehøgskole. Året etter flyttet de til Oslo, fikk med seg bassist Torbjørn Christensen og skiftet navn til Divin' Ducks. Debutalbumet ble utgitt på det lokale selskapet Veps i september 1988.

Divin' Ducks er et hardtslående rockeband kjent for sine fengende låter og en hemningsløs frontfigur i Morten Hjøllo. Han er ikke bare kjent for sine ferdigheter som gitarist, vokalist og låtskriver, men også for sitt sceneshow som inkluderer stripping og gitarspilling med eget glassøye. Divin' Ducks spiller klassisk rock'n'roll inspirert av band som ZZ Top, Status Quo og Georgia Satellites.

Høsten 1989 gjennomgikk Divin' Ducks forandringer i både besetning og musikkstil. Ut gikk Christensen, inn kom Ferdinand Berentzen (gitar) og Kjell-Ove Torkildsen (bass). Med disse karene på laget ble musikken tettere og tyngre, noe som kom godt frem på Divin' Ducks Rapes The World, utgitt i februar 1992. Dette albumet ble også utgitt i Danmark og Sverige – og på Filippinene. I januar 1993 ble Stein Ramberg (gitar) hentet inn som erstatter for Berentzen. Bandet turnerte nå flittig i hele Skandinavia og deler av Europa, og befestet sin solide posisjon med platene An Eye For An Eye (mars 1994) og Gutter Rhymes (august 1995). Førstnevnte inneholdt bandets største hit, «Queen Of Sheba».

Ramberg sluttet i januar 1997 og ble etterfulgt av Svein Heimvik. Den nye kvartetten satset i større grad på Europa, og i september 1997 ble hele bandets platekatalog utgitt i Tyskland, Sveits og Østerrike av Sony Music Tyskland. Tidlig i 1998 gjennomførte Divin' Ducks en turné i Europa sammen med hardrockbandet UFO. I den forbindelse ble en samleplate utgitt på det tyske selskapet Event Records. Konsertopptak fra turneen ble utgitt senere samme år på albumet Brewed And Bottled, denne gang på eget selskap. I mai 2002 vendte Ferdinand Berentzen tilbake for å erstatte Heimvik.

Divin’ Ducks (Veps, 1988)
Divin’ Ducks Rapes The World (CNR, 1992)
An Eye For An Eye … A Tooth For A Tooth (CNR, 1994)
Gutter Rhymes (CNR, 1995)
Both Ends Burning (Event, 1998) tysk samleplate
Brewed And Bottled – Alive! (Clean Cut, 1998)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

7 lokale kommentarer til denne artikkelen

 

 
 
DIVIN DUCKS
Skrevet 17.06.2008 23:46 av petter

noen som veit hvor jeg kan få tak i cd med divin ducks ..hadde en cd engang i tiden men etter div år med festing ble den rett og slett for mye spilt og kjærringer som ikke klarte å legge den i coveret. nå er den ikke lesbar lengre.....

Svar på kommentar

 
 
JEG HAR DIVIN DUCKS CD TIL OVERS:)
Skrevet 05.11.2008 07:28 av kenneth skomsøy

hei jeg har en cd til overs. Brewed And Bottled cdèn. VILL DU KJØP DEN??? :)

Svar på kommentar

 
 
DIVIN`N DUCKS
Skrevet 15.02.2009 00:32 av Rolf Skollerud

Har alle CD`ene til Divin`Ducks. Ta kontakt, så får vi se hva vi kan bli enige om!!

Svar på kommentar

 
 
KÖPA DIVIN DUCKS
Skrevet 17.04.2009 15:54 av Jonas Karlsson

Jag är intresserad av att köpa skivor med divin ducks. kobayashi@live.se

Svar på kommentar

 
 
KJØPER DIVIN DUCKS CD'R
Skrevet 13.07.2010 16:17 av Odd

Kjøper alt av Divin Ducks cd'r

Svar på kommentar

 
 
OTTA
Skrevet 16.07.2010 22:24 av ivar loe bjørnstad

på statoil på otta har de ei samleplate med dem

Svar på kommentar

 
 
A. LIEBISCH
Skrevet 04.10.2010 17:00 av A. Liebisch

HI!
I'm looking for the cd from DIVIN' DUCKS-Brewed and bottled!
If you can do something for me, please let me know!

Thanx!

Axel

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten