Erichsen, Hans

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Trekkspilleren Hans Erichsen var også en viktig komponist, her med sin egen komposisjon «Harmonika-valsen»

Trekkspiller, 10.10.1890–20.05.1973, født i Kristiania og oppvokst på Grünerløkka. Erichsen var kjent både som musiker, komponist, impresario og konsertarrangør. Han begynte å spille trekkspill i 15-årsalderen, og ble engasjert som kinomusiker i kinoens pionértid i Kristiania. Hans Erichsen dro på turneer til Amerika 1913–14 og 1919–20. I 1919 var han også med Ernst Rolf til grammofoninnspillinger i London, og gjorde etter hvert mange innspillinger både i den akustiske perioden og da de elektriske innspillingene begynte. Erichsen hadde nok størst betydning som komponist og PR-mann, og fikk bl.a. Kongen og Dronningen til å gå på trekkspillkonsert i 1917. Han komponerte nærmere 180 melodier i sin karriere, hvorav ca. 100 ble innspilt på grammofon. Hans mest kjente komposisjon er vel «Du skal få sukkertøy og du skal få lade», men også «Prinsesse Ragnhilds vals» og « Sommerkveld på øya» skaper gjenkjenning hos eldre generasjoner. I 1959 var det en konkurranse i oslopressen der den typiske representanten for oslogutten skulle kåres. Rolf Stranger, Einar Rose og ►Hans Erichsen ble kåret. Han er for øvrig ikke i slekt med ►Gotthard og Henry Erichsen, selv om Hans og Henry gjorde mange innspillinger som «Brødrene Erichsen».

Grammofoninnspillinger for Beka, Columbia, The Gramophone Company, Odeon, Pathé, Polyphon, Rolf Winner Succes og Victor i den akustiske perioden, og for bl.a Odeon og HMV i perioden med elektriske innspillinger.

Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten