Eriksen, Finn

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Finn Eriksens ''Dolannes melodi ''(1976)

Trompetisten Finn Eriksen har deltatt på mer enn 1000 innspillinger. «Lappland» var hans signaturmelodi, og solgte formidable 130 000 i 1965

Trompetist og komponist, f. 17.06.1937. Norges kanskje mest kjente trompetist gjennom en periode på mer enn 40 år. Hans store kjærlighet er jazz, men det er innen pop og underholdningsmusikk at han har skapt seg et navn.

Finn Eriksen startet sin musikalske virksomhet i Bjølsen skoles guttemusikkorps i Oslo som tiåring. Han ble medlem av Kjell Karlsens Orkester i 1956 og debuterte på plate i 1962 med singlen «Silver Threads Among The Gold» på etiketten Viking Music. Tre år senere kom platen som sørget for gjennombruddet, og som også ble selve kjenningsmelodien for Finn Eriksen: «Lappland». Denne singlen solgte mer enn 130 000 eksemplarer – et formidabelt salgstall i Norge på 60-tallet – og den sørget for at Eriksen fikk tilnavn som «Norges Herb Alpert» og «mannen med den gyldne trompet». Gjennom en tiårsperiode frem til 1976 var han en av Norges mest eksponerte musikere på plate, både på egen hånd og med Kjell Karlsens Orkester. Tidlig på 70-tallet hadde han også sitt eget Finn Eriksens Orkester, der bl.a. ►Anne Karine Strøm og Iver Kleive var medlemmer.

Etter en relativt lang platepause kom Finn Eriksen tilbake på markedet på tampen av 90-tallet. Først med to samleplater, og deretter nye innspillinger. Til 40-årsjubileet som plateartist samlet han rundt seg en rekke av musikerne han hadde jobbet med i årenes løp på albumet Sydover. Her deltok også kjente solister som ►Jahn Teigen, Marian Aas Hansen, Benny Borg og selvsagt ►Odd Børre, hans gamle makker i Kjell Karlsens Orkester.

Ved siden av Arve Tellefsen og ►Ole Edvard Antonsen er Finn Eriksen Norges mestselgende utøver av instrumentalmusikk. Han har deltatt på mer enn 1000 innspillinger som studiomusiker. I tillegg til karrieren som plateartist og orkesterleder, har Finn Eriksen spilt i utallige sammenhenger på teater, i radio og i TV. Han er fast ansatt musiker ved Oslo Nye Teater.

Finn Eriksen (Fontana, 1966)
Finn Eriksen (Triola, 1970)
The Trumpet Sound Of Musicals (Triola, 1971)
Vi vil leve (Triola, 1972)
Sommerminner (Flower, 1974)
Jeg er så glad hver julekveld (Flower, 1974)
Dolannes melodi (Flower, 1976)
Gyldne toner (Triola, 1997) samleplate
Golden Tunes (Triola, 1998) samleplate
Fred på jord (EDW Records, 1999)
Sydover (EDW Records, 2002)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
LAPPLAND
Skrevet 23.10.2009 12:18 av Svein Arnfinsen

Hvor finner jeg "Lappland" med Finn WEriksen, Original ?

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten