Funny Boys

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Funny Boys oppnådde stor popularitet på 30-tallet, og var det første norske jazzorkesteret på omfattende utenlandsturneer

Funny Boys er et jazzorkester med ekstra god klang i norsk jazzhistorie. Orkestrets faste besetning fra ca. 1935 var Karl Engstrøm (klarinett), Finn Westbye (gitar, tenorsaksofon), Gunnar Sønstevold (piano) og Svein Øvergaard (trommer). Øivind Bergh (tenorsaksofon, bass) var blant dem som var med i orkestrets tidligste år. Funny Boys spilte på mange restauranter i Oslo, men hadde også suksess i utlandet som første norske jazzorkester med omfattende utenlandsturneer, bl.a. til Sveits, Østerrike og Ungarn. Dessverre fikk ikke orkestret så lang levetid, til tross for sin publikumsappell og medlemmenes ry som showmusikere i siste halvdel av 1930-tallet. Da Gunnar Sønstevold debuterte som klassisk pianist i 1939, var orkestrets tid forbi. De to plateinnspillingene fra 1938, «Tiger Rag» og «Coctail» ble de eneste. At det kun ble én plateutgivelse, har nok sammenheng med at det så sent som ved inngangen til 1940-årene var trange kår for jazzen i Norge, og få norske jazzinnspillinger, faktisk så få at de nesten ikke finnes, i motsetning til i Sverige, som bl.a. hadde sin Sonora Swing-serie. Originalplaten med «Funny Boys» er en stor sjeldenhet, kun noen få eksemplarer er kjent i dag. Begge sider finnes også utgitt i en LP-serie om norsk jazzhistorie. I tillegg finnes «Coctail» på CD: Jazz And Hot Dance In Norway 1920-1946, og «Tiger Rag» på CD: Jazz, Hot And Swing. Jazz In Norway, Vol.1 1920-1940. Litteratur: Jazz i Norge (Angell, Vold, Økland, 1975).

Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten