Hauge, Heidi

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Heidi Hauge står for en av de store suksesshistoriene i norsk platebransje.

Countrysanger, f. 14.10.1967 i Skien. Heidi Hauge er ansvarlig for en av de store suksesshistoriene i norsk platebransje. Det er sagt at hun sannsynligvis ikke ville fått kontrakt med noen av de store plateselskapene, men hun har likevel klart å bli en av Norges mestselgende plateartister. Hemmeligheten ligger i at hun er en helt vanlig jente som fremfører kjente og kjære countrylåter med ærlig innlevelse.

Firebarnsmoren Heidi Hauge er utdannet innen helse- og sosialfag, og arbeidet i Klyve barnehage da hun for moro skyld begynte å synge til dans sammen med sin mann Bjørn Arild Hauge midt på 90-tallet. Etter en opptreden i oktober 1999, ble hun tilbudt kontrakt med det lille selskapet Showtime Records. Det ble starten på en karriere som tatt rett ut fra et filmmanus. Albumet Country Time, utgitt i mars 2000, solgte 20 000 i løpet av kort tid, og en overveldet Hauge kunne plutselig satse på en karriere som artist.

Suksessen fortsatte med Country Rose, som solgte nesten 30 000 enheter i 2001. Salget ble fordoblet fra og med Country Girl, og i september 2002 kunne bransjebladet FaroJournalen melde at de fire CD-ene til Heidi Hauge hadde solgt til sammen 170 000 eksemplarer i Norge. Samtidig hadde hun fått et solid fotfeste i Danmark, hvor hun solgte 25 000 i gjennomsnitt av platene sine. Ved inngangen til 2003 kunne Heidi Hauge trygt plassere seg blant Skandinavias mestselgende artister, med et samlet salg på rundt en halv million enheter. Dette året ga hun også ut sin første plate med norske tekster. På Country Jewels synger hun både på engelsk og norsk. Heidi Hauges plater er innspilt i Klyve Lydstudio med norske musikere. Hun er tildelt trofeer for årets countrysanger i Tyskland, Danmark, USA og Polen.

Country Time (Showtime, 2000)
Country Rose (Showtime, 2001)
Country Girl (Showtime, 2001)
Country Blue (Showtime, 2002)
Country Dance (Showtime, 2002)
Country Perler (Showtime, 2003)
Country Jewels (Showtime, 2004)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
DEN BEDSTE COUNTRYARTIST
Skrevet 10.12.2008 15:29 av Kurt Rasmussen

Lad os dog få Heidi Hauge på banen igen, så vi kan få pigen med den pragtfulde stemme tilbage, jeg går og har det elendig nu da jeg ved at jeg ikke kan få hende at høre mere. Kom tilbage Heidi.

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten