Høst

Del artikkelen på:
                    |     Mer

På sitt andre album ''Hardt mot hardt! ''(1973), fikk Høst bl.a. hjelp av Trondheim Symfoniorkester

Høst kom fra Askim og Ås, og spilte musikk i den tyngre delen av progrockgata. De sang på norsk og hadde engelske band som Yes og Wishbone Ash som favoritter. Bandet ble startet på begynnelsen av 70-tallet under navnet Svein, Stig og Johnny. Disse tre het henholdsvis Rønning, Berg og Myhre til etternavn og spilte gitar, trommer og bass.

Trioen valgte å skifte navn til Høst etter en kort stund, men det var ikke bare der det ble et skifte. Snart var det også store utskiftninger i besetningen, og da Høsts debutalbum På sterke vinger (1974) forelå, var det bare Svein Rønning igjen av den opprinnelige trioen. Geir Jahren var kommet inn som vokalist, Bernt Bodahl spilte bass, Lasse Nilsen spilte gitar og Knut Lie slo trommer.

Men Høst skiftet besetning igjen. På album nummer to, Hardt mot hardt! (1976), var det bare Jahren og Bodahl tilbake. Fezza Ellingsen spilte gitar, Halvdan Nedrejord spilte keyboard og Willy Bendiksen slo trommer. Svein Rønning og Knut Lie startet bandet Déjà-Vu i 1975 sammen med bl.a. keyboardisten Harald Otterstad, som i 2003 utga boka Sarpepop 1960–1970. Déjà-Vu varte ikke lenge, men de rakk å opptre på tre konserter og å spille inn noen låter på bånd, som ble utgitt på CD-en Between The Leaves i 1995.

Høsts tredje album het Extra!Extra! (1977), og var et samlealbum med låter fra deres to første album pluss noen få tidligere uutgitte spor. Høst skiftet navn til Ice Band på slutten, og inkluderte da også Flax-gitaristen John Hesla.

Noen av musikerne gjorde seg bemerket også etter at Høst ikke var mer. Bendiksen og Hesla var med i Flax, men et par sene Ice Band-medlemmer, Harald og Sven Berg, endte opp i Berg Brothers Band sammen med bl.a. Svein Rønning. Dette bandet utga albumet Berg Brothers Band på New Noise i 1980, og Downtown Tonight på Desperado i 1983.

På sterke vinger (On, 1974)
Hardt mot hardt! (On, 1976)
Extra!Extra! (On, 1977) samleplate
Live And Unreleased (Research, 1994)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten