Jumbo

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Jumbo, dannet i 1969, var en av Norges aller første såkalte supergrupper, faktisk nummer tre i rekka etter Dream og Taboo. Svein Finjarn (gitar, sang) hadde tidligere vært i både ►The Beatniks og The New Beatnicks, The Vanguards og et par til, og gitaristen Freddy Lindquist hadde vært i de samme gruppene, men til dels på andre tidspunkt. Rytmeseksjonen ble utgjort av Tore Syvertsen (bass) og Leif Jensen (trommer). Begge hadde solid bakgrunn som musikere, men var ikke fullt så kjente som de andre to.

Jumbo lå i hardrock-gata, spilte coverversjoner av band som Led Zeppelin og Deep Purple, i tillegg til at de hadde noen humorlåter med norske tekster. Deres to singler gir et godt bilde på hver av de to stilartene, «UFO» var hardrock, «Wring That Neck» var en tøff Purple-skrevet instrumental, mens «Hjørdis»/«Ta Beina Fatt» var forsøk på være morsomme.

Jumbo kom så langt at de begynte å spille inn et album, men bandet ble oppløst før albumet ble ferdig. Resultatet var at Finjarn og Jensen gjorde resten av arbeidet med platen, som kom ut under navnet Finjarn/Jensen i 1970. Disse to var senere å finne i The New Vanguards. Finjarn og Syvertsen var også med i Fresh Air. Syvertsen ble senere både plateprodusent (bl.a. Hilde Heltberg) og manager (Jahn Teigen).

Jumbo backet den tidligere Vanguards-organisten Johnny Day på en solo-single, «I Want You To Be My Baby» og «Bootleg», sistnevnte ei Creedence Clearwater Revival-låt.

Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten