Kilevold, Lars

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Lars Kilevolds første utgivelse, «Livet er for kjipt» (1980), var først skrevet til russerevyen i Fredrikstad i 1980, og ble en kjempeslager på radio

Lars Kilevolds andre LP het ''Er'u klar?'' (1982), og inneholdt nok et knippe melodiøse låter med småsinte tekster, med «Reiser fra deg» som den bitreste

Musiker, komponist og produsent, f. 22.08.1960 i Fredrikstad. Kilevold vil for alltid huskes for sin første plate «Livet er for kjipt» fra 1980. Platen kom ut som single, og artisten het da bare Lars. Låten lå 34 uker på VG-lista i 1980/81. I 1981 kom en LP med samme navn. Oppfølgeren Er’u klar? fra 1982 viderefører popmusikken fra forrige plate, også denne lå lenge på VG-lista, med sju uker på album-lista. Kilevold startet et samarbeid med Lage Fosheim og Eivind Rølles i ►The Monroes, og ble etter hvert den viktigste støttespilleren til disse, både som keyboardist og medkomponist på mange av låtene.

Fosheim og Rølles hadde tidligere spilt i Broadway News, hvor Kilevolds neste partner også var med, Torstein Bieler. Det ble et stilskifte for Kilevold i bandet han og Bieler dannet i 1989. Heavyrock-bandet eller puddelrock-bandet Sons Of Angels ble sett på som en supergruppe, og oppnådde også stor suksess både hjemme og ute, bl.a. i USA.

I 1987 stiftet Lars Kilevold og Torstein Bieler prosjektet Ute til lunch for å teste NRKs reklamegrenser og skape blest rundt reklamebyrået Ted Bates. Debutsinglen «Ute til lunch» ble spesialskrevet for Ted Bates, og inneholdt reklame for alt fra Peppes Pizza og Manpower til banken DnC og Tiedemanns tobakk. Den gikk rett til topps på Ti i skuddet, solgte 15 000 kopier og lå 14 uker på VG-lista. Det var dessuten den første norskspråklige rap-låten som ble gitt ut på plate; fem år før Ståle Stiil og sju år før Gatas Parlament. Prosjektet ble videreført med albumet Dette er en kjempehit (1988), som lå sju uker på VG-lista, fulgt opp av singlene «Gummi­sangen» (1988) og «Hagen ræpp» (1989) – med rap av Fremskrittspartiets Carl I. Hagen. Under navnet Betrand N sto Kilevold i 1998 bak nok et reklame-stunt, singlen «Varm & myk & rund», en reklame for Peppes Pizza, som fikk mye radiospilling.

Livet er for kjipt (EMI, 1981)
Er’u klar? (EMI, 1982)
Dette er en kjempehit (Ute Til Lunch Productions, 1988) Ute til lunch
Kjip lunch: Greatest Hits (EMI, 1997) samleplate
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten