Klovner i Kamp

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Klovner i Kamps debut-single «Bare meg» kom høsten 1999, og representerer starten på den store norskspråklige hiphop-bølgen på plate

Etter gjennombruddet ''Bjølsen hospital'' i 2001 kom Klovner i Kamp med ''Kunsten å fortelle'' i 2003, et mørkt og personlig album

Hiphop-gruppe bestående av Aslak Rakli «Alis» Hartberg, Sveinung «Dr. S» Eide og Esben «Dans­ken» Selvig fra Tåsen i Oslo, samt Thomas «DJ Goldfinger» Gullestad fra Bekkelaget i Oslo. Gruppen ble dannet av Alis og Dr. S i 1994, bl.a. inspirert av britisk hiphop, Gatas Parlament og den norskspråklige rockebølgen på 1980-tallet: Raga Rockers, DumDum Boys, Jokke & Valentinerne og deLillos. Dansken ble med like etter, og gutta bygget seg opp et navn i det norskspråklige hiphop-miljøet gjennom en rekke konserter og populære låter som «Andeby City», «Tre musketerer» og «År 2000». Bandet var lenge et biprosjekt for alle involverte, bl.a. spilte Alis også bass både i Oslo Fluid og funkpopbandet Pimp Image.

I 1999 bestemte gutta seg for å satse for fullt, men siden ingen plateselskap viste interesse startet de plateselskapet City Connections sammen med Oslo Fluid. Debutsinglen «Bare meg» ble lansert med en turné på 14 av Oslos videregående skoler høsten 1999. Under arbeidet med debutalbumet Schwin kom DJ Goldfinger inn i bandet som erstatning for Dr. S, som prioriterte medisinutdannelsen.

Schwin kom ut vinteren 2000 som det første albumet i den store norskspråklige hiphop-bølgen, men det var oppfølgeren Bjølsen Hospital året etter som ble Klovner i Kamps store gjennombrudd. Godt hjulpet av intens turnévirksomhet har gruppen over tid solgt 31 000 eksemplarer, og bare Multicyde har solgt flere hiphop-album i Norge. Bjølsen Hospital ble belønnet med Spellemannprisen for beste hiphop-album i 2002, mens låten «Nattens sønner» fikk Edvardprisen i kategorien «tekst til musikk». «Juryen oppfatter dette verket nærmest som en sosialrealistisk roman i kortformat,» het det i begrunnelsen.

I mellomtiden begynte Alis å spille jazz i Shining og i bandet til Jon Eberson (Jon Eberson Group), og deltok på fire album. Allerede i 2003 var Klovner tilbake med Kunsten å fortelle, et mørkt og personlig album der Alis rappet om sitt brudd med kristendommen og Dr. S fortalte om bruddet med sin forlovede. I 2004 ble City Connections lagt ned, mens Klovner i Kamp fortsatte med ny kontrakt med Tuba Records.

Schwin (City Connections/MTG, 2000)
Bjølsen Hospital (City Connections/MTG, 2001)
Kunsten å fortelle (City Connections/MTG, 2003)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

2 lokale kommentarer til denne artikkelen

 

 
 
???
Skrevet 10.09.2008 02:56 av Anette

Har K.I.K blitt oppløst ?????
Har liksom ikke hørt noe fra dem på læng

Svar på kommentar

 
 
EHHH, ANETTE KEM SOM FØLGE MED !
Skrevet 30.06.2009 00:03 av Øyvind

vart oppløst i 2006 :S men ska spill på roskilde :D:D::D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten