Krøyt

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Den eksperimenterende popgruppen Krøyt ble startet i 1993 av Kristin Asbjørnsen (vokal), Øyvind Brandtsegg (vibrafon/computer) og Thomas Dahl (gitar). Alle musikerne er involvert i en rekke prosjekter, Asbjørnsen er med i Kvitretten og Dadafon, Brandtsegg og Dahl har det elektroniske prosjektet Eggs felles, Dahl er også med i Dingobats og Skomsork. De er bosatt på forskjellige steder i landet.

Gruppen har siden debuten turnert mye i Norge og Europa, og de har samarbeidet med andre band, som den svenske gruppen Fläskkvartetten. CD-en Low vant Spellemannpris i åpen klasse i 1999, låten «Shall I Forget» derfra ble mye spilt på radio og MTV. Oppfølgeren Body Electric EP inneholdt låten «Silent», som vant Edvardprisen i 2000, og One Heart Is Too Small (2001) ble nominert til Spellemannprisen.

Sub (Curling Legs, 1997)
Low (BP, 1999)
One Heart Is Too Small (Yonada, 2001)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten