Langsomt Mot Nord

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Oslobaserte Langsomt Mot Nord var en fusjon av rock – med både organiske og elektroniske instrumenter – og folkemusikk, startet av Ola Snortheim og Jørn Christensen i 1985, parallelt med begges virke i ►Cirkus Modern. Christensen var i tillegg med i Can Can dette året, og de to hadde felles fortid i De Press. På deres første album var Olas far Olav Snortheim sentral, på bukkehorn og langeleik. Gruppen satset på en miks av egenkomponerte låter og omarrangeringer av tradisjonelle slåtter og folketoner, for det meste presentert instrumentalt. På Langsomt Mot Nord deltok Kjersti Bergesen (Ken-Dang, Secret Mission) med ordløst vokalarbeid. Den fartsfylte «Ola drar til Myklagard» var et eksempel på en vellykket fusjon som ble godt mottatt i rockekretser, og til «Tusselåt» ble det spilt inn video som fikk spilletid på NRK.

Etter debutplaten takket Christensen for seg, og Langsomt Mot Nord var deretter først og fremst Ola Snortheim, som knyttet til seg de musikerne han trengte etter hvert, og listen over folk som bidro er lang: Beranek, Knut Buen, ►Jon Eberson, Frank Hovland (Program 81), Eva Knardahl, Steinar Ofsdal og Morgan G. Lindstrøm (spilte sammen med Snortheim i Slependen rev & rør og Auto Union), for å nevne noen.

Langsomt Mot Nord (Famous Records, 1985)
Westrveg (CBS, 1988)
Hildring (Origo Sound, 1991)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten