M2M

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Singlen «Everything» fra M2Ms andrealbum (2002) ble fremført i den populære amerikanske ungdomsserien ''Dawson's Creek''

M2Ms debutalbum ''Shades Of Purple'' (2000) solgte over 1 millioner på verdensbasis

Popduo fra Lørenskog bestående av Marit Larsen (f. 01.07.1983) og Marion Ravn (f. 25.05.1984). De to barndomsvenninnene hadde for det meste sunget barnesanger før de slo igjennom med singlen «Don’t Say You Love Me» i 2000. Låten var med på soundtracket til Pokémon-filmen, og singlen ble en stor suksess i Thailand, Sør-Korea, Finland, Danmark og Norge. Deres neste single, «Mirror Mirror», gjorde det også godt på listene, og debutalbumet Shades of Purple solgte 1,1 millioner eksemplarer på verdensbasis. Samme år fikk M2M jobb som oppvarmere for guttegruppen Hanson på en turné i USA, Canada og Mexico. Jentene ble sett av 12 millioner amerikanske ungdommer da de opptrådte i episode nummer 100 av den populære TV-serien Dawson's Creek. Her fremførte de bl.a. låten «Everything», som var første single ut fra andrealbumet The Big Room.

Jentene hadde nå fylt 18 år og de ønsket å nå et eldre publikum, men de slet med å bli kvitt det barnslige Pokémon-imaget. Den nye platen solgte langt mindre enn forventet, og dette ble begynnelsen på slutten for duoen. De reiste på en ny turné i USA, denne gang som oppvarmere for den amerikanske stjernen Jewel. Midtveis i turneen ble de imidlertid sendt hjem av plateselskapet grunnet «økonomiske hensyn». Vel hjemme i Norge ble gruppen oppløst. Kort tid etter ble det klart at solokarrieren til Marion Ravn er en millionsatsning på M2Ms amerikanske plateselskap Atlantic Records. Marion har flere ganger uttalt at hun akter å bli en verdensstjerne på størrelse med Madonna. Marit Larsen skriver eget materiale og satser også på en solokarriere.

Shades Of Purple (Warner Music, 2000)
The Big Room (Warner Music/Atlantic Records, 2002)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten