Paperboys

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Paperboys’ Øyvind «Vinni» Sauvik og Jarle «JJ» Hollerud traff hverandre i Tanzania, og fortsatte samarbeidet i Norge med platen ''No Cure For Life'' (2002) som fikk strålende kritikk.

Hiphop-duo bestående av rapperen Øyvind «Vinni» Sauvik og DJ’en Ole Aleksander «Pope Dawg» Halstensgård. Pope Dawg erstattet rapperen Jarle «JJ» Hollerud etter debutalbumet No Cure For Life (2002).

Paperboys albumdebuterte i 2002, men Vinni og JJ hadde rappet siden de traff hverandre i Tanzania i 1989. Guttas foreldre jobbet i NORAD, og da de kom tilbake i Norge tidlig på 90-tallet, fortsatte de samarbeidet. Vinni var inspirert av California-rappere som Eazy-E og Ice Cube, og skilte seg tidlig ut fra andre norske rappere, som var mer inspirert av hiphop fra New York og London. Gutta dannet gruppen Mindstate sammen med Ras Steven og Espen Stave, som konsertdebuterte i 1994 og varmet opp for Coolio og The Roots på Quart-festivalen i 1996. Mindstate ble oppløst like etter, og Vinni og JJ fortsatte som duoen Risin’ Sons. De rakk å gi ut singlen So Fine på Cylinder Recordings i 1998, uten særlig suksess. Vinni fortsatte mer eller mindre på egen hånd noen år, og rappet på plater med Farell, Multicyde, MadCon, Glamma Life og jentetrioen Grace. I 2001 skrev Paperboys kontrakt med Bonnier Amigo, og debuterte med singlen «Movin’ Up»/«It’s Paper» høsten 2001.

Albumet No Cure For Life kom ut vinteren 2002. Det var produsert av Kakemonsteret, Isak Swing og svenske Patric Collén & Peter Webb, og mikset i Sidelake Studios i Sverige (som også har skrudd lyd for svenske hiphop-artister som Petter, Ken og Feven). På tross av strålende kritikker i norsk presse, så det lenge ut til at albumet ikke skulle bli noen salgssuksess. Det var først etter flere singler at Paperboys omsider fikk en hit med låten og videoen «Barcelona» sommeren 2002, og dermed kom også albumet inn på salgslistene igjen. Det klatret etter hvert til sjetteplass på VG-lista, og passerte 20 000 solgte eksemplarer. Samtidig skapte Vinni oppsikt da han sto frem som rusmisbruker i nummer ni av ungdomsmagasinet Spirit i 2002, og mediesirkuset ble ikke mindre da han i beruset tilstand mottok Spellemannprisen for beste hiphop-album i 2003. Dagbladet kalte ham like godt «riks­narkoman». I mellomtiden hadde JJ takket for seg i Paperboys, og blitt erstattet av Pope Dawg som fast Paperboys-medlem.

Paperboys varmet opp for Destiny’s Child i Oslo Spektrum i 2003, og var med på Morten Abels norgesturné i 2004. No Cure For Life ble gitt ut i Skandinavia, og både Vinni og Bonnier Amigo fikk blod på tann. Oppfølgeralbumet The Great Escape kom ut allerede våren 2003, og debuterte på tredje­plass på VG-lista. Det var produsert av Collén & Webb, Silverplate, Tommy Tee, Ken og Redrama, og solgte også over 20 000 eksemplarer. Sommeren 2004 startet Vinni plateselskapet Alien Allies Recordings (etter musikkollektivet der MadCon og den finske rapperen Redrama også er medlemmer), og var i full gang med å spille inn det tredje Paperboys-albumet. «Another Album And That’s It, I’m Done,» rappet han i «Hey Man» på The Great Escape, og han ytret et ønske om å lære seg mer om bakgrunnsarbeidet i platebransjen.

No Cure For Life (Bonnier Amigo, 2002)
The Great Escape (Bonnier Amigo, 2003)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten