Playmates, The

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Jenteband fra Trondheim, startet i 1966 og eksisterte i to perioder på 60- og 70-tallet. The Playmates var det første jentebandet fra Trondheim som ga ut LP. Medlemmene fra starten var Berit Langø (senere Halvei) på bass, Irene Lund (senere Buxrud) på trommer, Inger Lise Rasmussen på gitar og Rigmor Østmo (senere Lund) på sang og gitar.

De ble oppdaget av manageren Barry Matheson, som flyttet jentene til Jessheim, hvor de bl.a. fikk instrumental opplæring av band som The Vanguards og ►The Beatnicks. De var soul-orientert, og spilte bl.a. Aretha Franklin- og Motown-materiale. De kom med singlen «Gå forbi»/«Gi ikke opp» i 1967. De spilte også support for Small Faces og Traffic, og medvirket i fjernsynsprogrammet Pop-Korn. Ellen Waaler var vokalist i bandet i på slutten av 60-tallet, etter at Rasmussen og Langø var utsatt for en bilulykke.

Langø og Rasmussen spilte vinteren 1968–69 i Geir Wentzels orkester, og backet Inger Lise Andersen (senere Rypdal) på turné i Norge og Sverige. De to var også senere med i countrybandet Nilsson’s fra Trøndelag.

I 1975 startet The Playmates opp igjen, med Langø og Østmo fra den opprinnelig besetningen. Langø spilte nå trommer, mens Heidi Holås kom inn på bass og Grete Nilsen spilte orgel. De utga albumet Meet The Playmates og singlen «Wait And See»/«Leavin' For Love» i 1975. Denne utgaven av The Playmates ble oppløst etter et par år. En gjenforeningskonsert med den originale besetningen fant sted i 1987.

Meet The Playmates (Mercury, 1975)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten