Rønningen, Bjørn

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Forfatter og komponist, f. 31.12.1937 i Bærum. Han er en kjent forfatter av rim, regler og sanger for barn og har utgitt over 40 barnebøker, som regel illustrert av Vivian Zahl Olsen. Hennes tegninger er også uløselig knyttet til TV-serien og bokserien (i 15 bind) om Fru Pigalopp, som ble akkompagnert av Rønningens egne sanger. Tittelmelodien er særlig kjent fra en innspilling med Hilde Rønningen. Han hadde sitt livs suksess med TV-serien Jul i Skomakergata (1980), NRKs gjennom tidene desidert mest populære barneserie. Platen, med Henki Kolstad og Nora Brockstedt som de viktigste artistene, har vært en årlig bestselger siden den kom ut. Den selger særlig godt når NRK velger å bruke klassikeren som adventskalender. Serien var en av de første NRK-produksjonene som ble lansert på DVD, og finnes også som dataspill. Rønningen har særlig arbeidet godt med Kåre Grøttum som arrangør, og har overlatt komponeringen til Grøttum på den hyggelige LP-en Lange herr Streng og strenge herr Lang (1981), der Anne Marit Jacobsen leser rim, regler og dikt av Rønningen mens Kirsti Sparboe og Rolf Just Nilsen synger visene.

Jul i Skomakergata (CBS, 1980)
Lange herr Streng og strenge herr Lang (AB Records, 1981)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten