Salt & Pepper Band

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Popgruppe fra Oslo, dannet høsten 1972 og oppløst i 1978, reorganisert i 1979 og oppløst igjen midt på 80-tallet, mest kjent for sitt samarbeid med Trond Granlund og Marius Müller. Salt & Pepper Band gjennomgikk store forandringer både i besetning og musikalsk uttrykk. Fra å være et rent danseband, ble gruppen gradvis et rent rockeband, før det endte opp som Granlunds backingband.

På sin første LP, Krydder (1975), besto Salt & Pepper Band av Jan Sverre Braathen (gitar, saksofon, piano), Steinar Horn (vokal, keyboards, trompet), Rolf Thomas Thommessen (vokal, gitar), Bjørn Gjennestad (bass, fløyte) og Even Bjerke (trommer). Braathen og Thommessen delte på jobben som komponister, og halvparten av tekstene var på norsk. Den musikalske menyen var mer eller mindre ren dansemusikk. Dette forandret seg kraftig på neste LP, Yawr On (1978), som ble innspilt i Manchester med Martin Lawrence som produsent. Fra forrige besetning var bare Braathen og Holm tilbake, Holm nå på bass. Resten av bandet besto av Sissel Rasch-Olsen (vokal), Freddy Rasch-Olsen (vokal, gitar) og Harry-Bjørn Bystrøm (trommer). Alt materialet var egenkomponert, og viste en klar dreining mot rock.

Innspillingen i Manchester førte til at Salt & Pepper Band gikk konkurs og ble oppløst i november 1978. Steinar Horn valgte å starte et nytt band, og sammen med Helge Sveen (trommer, vokal) slo han seg sammen med Trond Granlund i februar 1979 under navnet Salt & Pepper II. Bandet ble komplett med Marius Müller (vokal, gitar) og Jan Morty Christiansen (gitar, vokal). Müller sluttet allerede i juli 1979, og ble etterfulgt av Jan Braathen fra det opprinnelige Salt & Pepper Band. Allerede i mars 1980 var Müller tilbake og Braathen ute igjen. Müller sluttet igjen i september 1980, men rakk i det minste å delta aktivt på LP-en 00.15. Samtlige medlemmer deltok som komponister og vokalister på denne platen, som ble innspilt i London, og musikken var nå ren rock’n’roll.

Parallelt med sin rolle i Salt & Pepper fikk Granlund stadig større suksess som soloartist. Dette førte til et brudd våren 1982, og selv om Salt & Pepper fortsatte uten Granlund varte det ikke lenge før bandet ble oppløst.

Krydder (Scanax Music, 1975)
Yawr On (Tramp, 1978)
00.15 (Talent, 1980)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

2 lokale kommentarer til denne artikkelen

 

 
 
SALT & PEPPER BAND OGSÅ PÅ 60 TALLET
Skrevet 13.01.2009 17:12 av Svein Jorås

I 1966 hadde vi et band som het "FLAVIUS" sommeren 67 skiftet vi navn til SALT & PEPPER BAND Bandet bestod i hovedsak av Steinar Horn,vocal,yamahaorgel,trompet og bass Even Bjærke, trommer Helge Sveen,vocal og trommer
Svein Jorås,gitar. Andre medlemmer var Morten Golten,Hammond orgel Tom Skarpås,bass samt Reidar Berglie,saxofoner og fløyte.Etter å ha åpnet opp garasjeporten til Horn slik at vi fikk folket på Munkelia stasjon som publikum, spilte vi bla. på Karlsrud og Manglerud skole. Vår Oslo "downtown" deby ble med KINDA SOULS på Rondo. Har også spilt med 5 meter´n i Toggata bad som scene (backstages Rockefeller i dag),ifm et svømmestevne.(Lydbilde vårt svømte til dels mer en hva svømmerne presterte).Vi var heldige for på den tiden var det flere titalls klubber rundt i Oslo. Blandt mange høydepunkter kan nevnes: Tøyenklubben, Veitvet, Drop in Manglerud, Hammersborg ikke minst Kaldbakken mm. Hadde flere jobber på Natobasen på Kolsås med flerkulturelt publikum.Kjempekult! Foruten i Oslo spilte vi også på BLINKEN i Moss samt CASINO i Drammen og en klubb oppe på Konnerud hvis jeg ikke husker feil.Utpå høsten 69 kjørte vi et "trekantshow" med THE TIMES med Jan Morty Christiansen og Willy Augedal.PÅ plakaten sto det da: I kveld - show med - SALT & PEPPER BAND - THE TIMES - OG SUPERGRUPPA - WELLS FARGO BAND -. Wells fargo besto i at vi slo sammen S&P og TIMES. Det løfta stort sett litt på taket hvor enn vi kom. Særlig på Kaldbakken, i Drammen og Moss. Dette showet kuliminerte på Oppsalklubben da Morty brakk halsen på Les Paul'en sin og utstyr for øvrig fikk relativt rå behandling.Vi snakker da Marshall,vox,Fender,Gretch,Ludvig osv. med denne epoken vil det si at SALT & PEPPER BAND i alle fall har hold det gående i 23 år. Tar jeg ikke feil var Steinar i gang med noen prosjekter med bla Rolf Thommas Thommesen allerede i 70/71. undertegnende reiste til Stavanger og Startet opp med pizzarestauranter.

Svein Jorås

Svar på kommentar

 
 
ROCKE HARRY/HEI VIL DU HJELPE....
Skrevet 09.04.2012 06:30 av knut roald kristoffersen

"vi var faste gjester paa ullevaal sykehus...og det kom kun av at HARRY ...han drakk hjemmelaget brus...boing...saa kjorten ned til oslo med baandspeller'n paa topp,, og med den gyldne silkeskjorta....trudde'n visst at han va pop...shubidua uh shubidua..savner denne paa you-tube + b siden Hei Vil du hjelpe...hjelpe hvis du kan...to knallbra laater jeg gjerne skulle hoere igjen...men mitt eksemplar er desverre forsvunnet for godt..

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten