Salvatore

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Salvatores fjerde plate, ''Tempo'' (2002), fikk Spellemannpris innen elektronika

Instrumentalgruppe fra Oslo. Gruppen ble opprinnelig startet som et soloprosjekt fra John Birger Wormdahls side. Soloprosjektet sprakk, men i 1998 fikk Wormdahl (gitar, bass, keyboards) med seg Ola Fløttum på gitar, Bjarne Larsen på bass og gitar, og Kjell-Olav Jørgensen på trommer og perkusjonsinstrumenter. Både Wormdahl og Larsen har vært med i Palace of Pleasure. Fra andre utgivelse er bandet utvidet med Karim Sayed fra bl.a. BigBang på trommer og Jon Platou Selvig fra Perculator og enmannsbandet Moon Orchestra på sampling, orgel og klokkespill.

Debutplaten Clingfilm kom i oktober 2000, og samme år kom Jugend – A New Hedonism. Musikken på denne er skrevet til en forestilling for teatergruppen De Utvalgte. Både Jugend… og oppfølgeren Fresh (2001) er spilt inn i Marokko. På CD-en Tempo (2002) har de samarbeidet med John McEntire (Tortoise, The Sea And Cake), og Tempo er spilt inn i hans hjemby Chicago. De vant Spellemannpris for denne i 2002 i klassen for elektronika. Luxus (2004) er spilt inn i Oslo, framdeles med McEntire som produsent. Her bruker gruppen vokale innslag for første gang, framført av Frances May Morgan. Selv om Fløttum ikke lenger er fast medlem av bandet, er han likevel med på denne innspillingen. Multiinstrumentalisten Jørgen Skjulstad er også med på Luxus.

Bandets musikk er karakterisert som postrock. Tidsskriften Wire har tatt med låten «Easy» på sin samle-CD Fjord Focus: A Norwegian Sampler (2002). De er jevnt over blitt meget vel mottatt, og er etterspurt og har spilt vel så mye i Europa som hjemme.

Salvatore laget musikk til kortfilmen Når kjærligheten dør i 2003.

Clingfilm (Racing Junior, 2000)
Jugend – A New Hedonism (Racing Junior, 2000)
Fresh (Racing Junior, 2001)
Tempo (Racing Junior, 2002)
Luxus (Racing Junior, 2004)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten