Septimus

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Septimus' ''Septimusikk 3'' (1983) avsluttet karrieren til et av 70-tallets største danse-popband

Danseband/popband fra Oslo som sprang ut av Rune Alstedts Orkester, som hadde startet opp på slutten av 60-tallet. Viseduoen Dobbelt Opp, med Birger Dahlman og Steinar Fjeld ble etter hvert medlemmer. Fjeld hadde også hatt en viss suksess på egenhånd, og det ble bestemt at bandet skulle satse mer profesjonelt. Alstedt trakk seg da fra bandet, og Fjeld fant på navnet Septimus. For sikkerhets skyld ble bandet den første tida booket som Septimus med Dobbelt Opp og Steinar Fjeld, skjønt Dobbelt Opp-navnet forsvant ganske fort.

Septimus hadde mange utskiftninger opp gjennom årene, og kun to musikere var med hele tida, trommeslageren Kai Knutsen og Steinar Fjeld. Bandet hadde blåserekke de første årene, og lå da sterkt i Blood Sweat & Tears-gata. Av andre kjente musikere som var innom kan nevnes Finn John Andresen (tidligere i bl.a. ►The New Beatnicks, senere i New Jordal Swingers), Trond Graff (eks Pussycats), og Trond Eliassen (Torry Enghs), og dessuten vikarierte Benny Borg på en turné tidlig på 70-tallet.

Allerede i 1971 var Septimus på turné i USA, og ga ut noen singler både på RCA og EMI før de startet en lengre platekarriere på Talent i 1973. Deres første LP I lag med Septimus ble innspilt live i studio. Det ble flere album etter hvert, skjønt ingen av dem gjorde seg bemerket på VG-lista.

På midten av 70-tallet fikk bandet suksess i Thailand, med låter som «Sha-la-la», «Telstar», «Thailand Girl» og «When You Walk In The Room». De var umåtelig populære på scenen der en periode, da de kjørte rock’n’roll-show med 50-tallsmusikk. Ellers var Septimus et svært aktivt band. I 1975 spilte bandet 241 jobber, året etter var dette redusert med 30 jobber til 211.

I 1980 fikk de tilbud om å flytte til Thailand, og satse for fullt på det asiatiske markedet. Dette var ikke alle medlemmene villige til, og bandet forble i Norge. Bandet skiftet plateselskap i 1983, og skled fra hverandre mot midten av 80-tallet. Navnet ble senere overtatt og brukt av et annet orkester (som i dag har Jenny Jenssen på vokal), hvor også tidligere Septimus-medlem Dahlman spilte en periode. Men bortsett fra det, har ikke dette noe med det opprinnelige Septimus å gjøre.

Ni album og en neve singleutgivelser til tross, det har aldri kommet noen samleplate med Septimus, som var et av de største dansepop-orkestrene i Norge på 70-tallet.

I lag med Septimus (Talent, 1973)
Jolly Bob fra Aberdeen (Talent, 1974)
Septimusikk (Talent, 1975)
Septimusikk 2 (Talent, 1977)
Soft Drinks And Hard Fights (Talent, 1979)
Nye fristelser (Talent, 1980)
Lev mens du er ung (Talent, 1981)
Rusken album (Talent, 1982)
Septimusikk 3 (RCA, 1983)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
SEPTIMUS UTEN JAN STENMO
Skrevet 14.07.2008 13:51 av leif ingvald nesheim

Hei, dere kan ikke skrive om Septimus uten å ta med Jan Stenmo, som spilte gitar der i mange år, og som fremdeles er aktiv i "Powersection"!!

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten