Siste Dagers Helvete

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Pønkband fra Moss, startet i juli 1981 og holdt det gående til november 1985. Morten Henriksen (gitar, sang), Rune Johnsen (trommer) og Knut Rossi Rosnes (bass) var de sentrale medlemmene. De hadde flere vokalister underveis. Første året var det Jan Rise som sang, fra juli 1982 til august 1984 Oskari Lehtonen, og derfra og ut overtok Morten Henriksen ansvaret for de vokale innslagene. Det var imidlertid Lehtonen som sang på deres eneste album, en LP som kom på et finsk selskap.

Etter at bandet ble oppløst er det Henriksen som har gjort mest av seg. «Nossie» som han kalles, debuterte på pønkbandet Stroyers første kassett, Curious Tapes i 1980. Han var innom bandet Starchild og han startet pønkbandet Kreft i 1979, de skiftet navn til Stroyers. Han har senere vært med i Joyful Tears, The Cosmic Dropouts, The Vikings og The Yum Yums, mens Johnsen senere ble med i The Cosmic Dropouts og Weld. Alle disse bandene er representert på CD-en Mosserock 30 år som rockeklubben Kråkereiret ga ut i 1996.

The Hell (Rock-O-Rama Records, 1984)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten