Sixpence Jazzband

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Jazzband startet i Kristiania i 1923. Sixpence Jazzband regnes som et av Norges første jazzband, kanskje det aller første som spilte det som i dag kan aksepteres som tidlig jazzmusikk. Det var pianisten Fenger Grønn som var initiativtageren, og med seg hadde han Erik Thomassen (trommer), Knut Schefstad (banjo), Magnus Søberg (fiolin) og Thorleif Henriksen (saksofon). Senere kom Sverre og Ragnar Grøn, Victor Schlytter, Gustav Upp, Egil Langbrecke, Einar Hoff, Ulf Arnesen og Johan Johnsen med. Fenger Grønn hadde hentet inspirasjon fra besøk i USA, og hadde bl.a. lært seg å spille ragtime-musikk. Jazzinteressen ble ytterligere forsterket ved at de lyttet til grammofonplater for å få til rett arrangement og «sound». Etter diverse skifting av orkestermedlemmer og instrumenter, fant de frem til en besetning som spilte sammen til dans i mange år, bl.a. for de kongelige. Besetningen besto av Ulf Arnesen (piano), Johan Johnsen (fiolin), Einar Hoff, Egil Langbrecke og Gustav Upp (saksofon og klarinett), og Ragnar Grønn (trommer). Orkesteret vant konkurranser, spilte til dans på restauranter og i byens «bedre selskaper», og var blant de første improvisatørene i norsk jazz. Det finnes dessverre ingen grammofoninnspillinger med orkesteret.

Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten