Sjølmord

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Frontfigur Bård Roll i Sjølmord (Foto: Thor Nielsen)

Rockeband fra Trondheim, startet i 1978. Bandet scenedebuterte under Trøndersk Mesterskap, hvor de inntok en soleklar sisteplass. I dag anses gruppens eneste single, «Holocaust»/«Supertankerne kommer», som en av diamantene fra den første pønketiden.

Trondheimsartisten Lister var med i oppstarten av bandet, men da Sjølmord i 1980 platedebuterte på samlealbumet 7000 riff, var besetningen Terje Hansen (trommer), Arild Hestvik (gitar), Bård Roll (sang) og Egil Trøa (bass). Sjølmord så ikke på seg selv som pønkere, men karakteriserte musikken sin som «nerverock», «frontalrock» og «frustrasjonsrock». Inspirert av artister som Pere Ubu, Iggy Pop, XTC, Wire og The Cure, leverte Sjølmord musikk med tekster på flere språk. En tidlig låt som «Sjølmord på EPA», vitner om at bandet også skrev på norsk. De to bidragene på 7000 riff hadde engelske tekster, «Holocaust» var på tysk mens «Supertankerne kommer» ble sunget på et slags dansk.

Seinere i 1980 hadde Sjølmord to bidrag med på nok en trøndersk samleplate: Kraftrock – live-innspillinger fra Studentersamfundet i Trondheim 24.–25. mai 1980. I ettertid ga Idiot Press ut en kassett med Sjølmord.

Holocaust (MAI, 1980)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten