Tornerose

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Tornerose ga ut platen ''Welcome To The City'' i 1980, og senere flere sing­ler, bl.a. «Keep The Music Livin'»

Rockeband fra Bergen, dannet i 1976 og oppløst i 1982. Tornerose var bandet mot strømmen. De satset på ren, ubesudlet rock inspirert av The Who og britisk new wave i en periode da musikklivet på Vestlandet var dominert av danseband.

Den første besetningen besto av Jørn Kalvik (vokal), Per Fredrik Kjølner (gitar), Eirik «Pytten» Hundvin (bass), Torleif Iversen (trommer) og Oddvar Ruud (gitar). Den utgaven av Tornerose som gjorde seg landskjent, kom sammen i 1978. Pytten, Kalvik og Kjølner hadde fått med seg Magne Lunde (fra Saft), og denne kvartetten kapret seg en andreplass under NM i rock i 1979.

Innsatsen under NM i rock (som ble foreviget på konsertplaten NM i rock 1979) førte til platekontrakt med Talent. Singlen «Keep The Music Livin’» fra høsten 1979 ble etterfulgt av albumet Welcome To The City våren 1980 og et par singler til, men ved inngangen til 1981 sluttet både Kalvik og Lunde i bandet. Tornerose fortsatte som trio med Ole Hamre som ny trommeslager, og enda en single ble utgitt. Senere overtok Per Eriksen (trommer) plassen til Hamre, men etter et par år ble det for tungt å rocke mot strømmen, og Tornerose gikk til ro som i eventyret.

Alle medlemmene av Tornerose fortsatte å markere seg i norsk musikkliv. Kalvik ble musiker i Oslo, mens Lunde dro på turné med Jahn Teigen og startet Toma. Pytten gikk til Blind Date, deretter Elektrisk Regn og Heidi Marie Vestrheim. Han har spilt med flere band enn det er mulig å liste opp her, og har de siste 15 årene drevet Grieghallen Lydstudio, dit metalband fra hele Europa kommer for å spille inn platene sine. Kjølner dro hjem igjen til Tønsberg, hvor han startet Big Spenders og begynte å komponere musikk for film. Han er mannen bak musikken til TV-serien om traktoren Gråtass. Oddvar Ruud startet Franklin, og Iversen dukket bl.a. opp i bandet til Cato Sanden. Ole Hamre har spilt i utallige jazz-sammenhenger, og ble senere kjent for sin hamrende praksis i Fliflet/Hamre.

Welcome To The City (Talent, 1980)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
TORNEROSE PÅ NETT
Skrevet 21.01.2009 01:28 av arve sigvaldsen

Nå får du denne herlige rockemusikken på nettet.
Gå til www.talent.as Der finner du den

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten