We

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Etter seks CD-er og diverse Europa-turneer inkludert support for Queens of the Stone Age, kom gjennombruddet til We med ''Smugglers'' i 2004.

Rockeband fra Oslo dannet i 1992. Bandet debuterte i komiserien The Show (med bl.a. Otto Jespersen), hvor de laget sine spesielle versjoner av folkekjære sanger som «Lys og Varme» og «Kjærlighetsvisa». Medlemmer er Thomas Felberg (vokal), Andreas «Don» Dons Kirkvaag (gitar) og Kristian «Krisvaag» Dons Kirkvaag (sønner av Trond Kirkvaag (KLM)). Den opprinnelige bassisten Paal V. Bakke ble erstattet av Geir Anders «Goshie» Jensen i 1993.

Debutplaten In A Field Of Moose kom på eget selskap i 1994. Albumet Wooferwheels kom i 1997, og ble også distribuert til andre land i Europa. På en turné traff de bandet Masters Of Reality og deres frontfigur Chris Goss, som regnes som opphavsmannen til den moderne stoner-rocken. Etter en ny utgivelse, Livin’ The Lore i 1999, dro de på ny europaturné, denne gang som support for Masters Of Reality. De begynte å få en del oppmerksomhet både fra presse og publikum, og skiftet plateselskap til Black Balloon i 2002. Det ble flere festivaljobber etter hvert, og i 2002 var de også support for Queens Of The Stone Age. I 2003 ble de nominert til Alarmprisen for Dinosauric Futurobic. De samarbeider også med Equicez.

Det store gjennombruddet kom med albumet Smugglers (2004), co-produsert av Chris Goss, og We ble nominert til årets live-band og for beste rockealbum til Alarmprisen.

In A Field Of Moose (Nun Music, 1994)
Violently Coloured Sneakers (Voices Of Wonder, 1996)
Wooferwheels (Voices Of Wonder, 1997)
Livin’ The Lore (Voices Of Wonder, 1999)
Dinosauric Futurobic (Black Balloon, 2002)
Lightyears Ahead (Black Balloon, 2003)
Smugglers (Nun Music, 2004)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten