Widnes, Marie Louise

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Sanger og visedikter, f. 01.11.1930 i Sylte i Vanylven. Widnes ble landskjent med sin egen «Gangdøra» (1957), til melodi av Elis Olsson. Hele hennes plateproduksjon ble gjort på to dager, 14. og 15. august 1957, og ble utgitt på 6 singleplater. Her spilte hun inn 12 titler, alle med egne tekster, til melodier av henne selv, Berggren/Baarvig, Kolbjørn Svendsen, A. Underdal og til tradisjonelle melodier. Hun ble akkompagnert delvis av trio (trekkspill, gitar og bass), delvis av en trekkspillkvartett og på to melodier av Ragnar Danielsens orkester. Innspillingene er aldri samlet på LP/CD, men «Gangdøra» ble gjenutgitt på Solid Norsk Gull (1984). Boka Gangdøra og andre viser kom i 1958. Som forfatter er hun representert i flere antologier, og tekstene hennes utgjør omtrent halvparten av boka Marie Louise Widnes – tusenkunstnar og kvardagsmenneske (1986), som ellers er en biografi signert Liv Marit Idsøe. Som lyriker ga hun ut samlingen Kvardagsdikt på et lokalt forlag på 70-tallet. Helt siden «Gangdøra» ble så umåtelig populær, har hun turnert – særlig for Folkeakademiet – over hele norskekysten med egne programmer, utelukkende med eget materiale. Marie Louise Widnes var stortingsrepresentant for SV i 1989–92.

Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
GANGDØRA
Skrevet 29.06.2009 01:56 av Kåre R Synnes

Jeg akkompagnerte Marie Lovise Widnes ved flere anledninger, når ho reiste rundt og sang Gangdøra. Spilte da i et band som hette The Shades. Vi drømte om å spille inn melodien som Shadowlåt, slik det var vanlig på den tida, men det ble dessverre ikke noe av.

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten