Wunderkammer

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Wunderkammer ledet av Pål Jackman debuterte med en trespors EP på Kippers Records i 1996. Jackman har også regissert filmen ''Detektor''

Haugesundsband dannet midt på 90-tallet av gitaristen, vokalisten og komponisten Pål Jackman. Bandet hadde røtter i et band ved navn Ketil & The Kippers (noen ganger bare Kippers), som foruten Jackman selv besto av noen av musikerne fra The Colors Turned Red. Jackman ville imidlertid lage noe originalt, blande musikalske stilarter og benytte seg av «uvanlige» instrumenter, i hvert fall i rockesammenheng. Og med en sigøyner-fiolinst, en jazzbassist (som senere spilte sag), en rocketrommis og en accordeonist ble musikken svært vanskelig å sette i bås.

Bandet har hatt et utall medlemmer, de har hatt konserter med opptil ti musikere på scenen, deriblant to trommeslagere. Av musikerne kan nevnes Gjertrud Økland på fiolin og bratsj, Per Zanussi på sag, Johan Egdetveit på trekkspill og Tanja Orning på cello. Atskillige trommeslagere har vært innom, bl.a. Børge Fjordheim, Paal Nilssen-Love og Endre Landsnes, i tillegg til at Pål Jackmans bror Morten, til daglig i Helldorado, har hatt gjesteopptredener.

Wunderkammer debuterte med en trespors EP på Kippers Records midt på 90-tallet, og det litt spesielle med den er at det ene kuttet, «Kippers Black Strap» er med Kippers, noe som ikke fremgår av verken omslag eller label.

Wunderkammer spilte i Berlin i 2000, samme år som Jackman regisserte filmen Detektor. Til nå er det blitt to album, i tillegg til EP-en B-sides(2003).

Bandet har ikke vært særlig aktivt siden utgivelsen i 2003. Noen av musikerne er sterkt opptatt med andre band, som f.eks. Storesund, som også er med i Kaizers Orchestra, og Fjordheim i Cloroform og Morten Abels band. Jackman har også opptrådt som soloartist det siste året, bl.a. som support for Kaizers Orchestra i Holland, Sveits, Tyskland og Danmark.

Wunderkammer (Skarv, 1999)
Today I Cannot Hear Music (Honeymilk, 2002)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten