Wøllo, Erik

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Erik Wøllo er anerkjent verden rundt for sin musikk. ''Dreams Of Pyramids'' (1984) er hans andre utgivelse, med hjelp fra bl.a. Inge Norum og Øystein Sevåg

Komponist og musiker, f. 06.01.1961, oppvokst i Hemsedal, bosatt i Fredrikstad etter mange år i Oslo. Han begynte å spille gitar da han var elleve, og det var Led Zeppelin, Deep Purple og Pink Floyd som var forbildene. Etter hvert ble han interessert i jazz, og han har også studert klassisk gitar. Han har vært musiker på heltid fra 1980, og vært innom de fleste genre, både rock, jazz og klassisk, og eksperimenterende elektronika. Ambient og New Age er begrep som ofte brukes om musikken hans, men den er vanskelig å sette i bås. Han debuterte med albumet Where It All Begins i 1983, her spiller han selv gitarer, Øystein Sevåg er med på keyboards og Inge Norum og Jan Erik Salater på henholdsvis perkusjon og bass. En nyutgivelse av denne i 1999 inneholder også en del av materialet på hans neste utgivelse, Dreams Of Pyramids (1984).

Noen av hans utgivelser inneholder kun akustisk musikk, som Guitar Nova (1998), noen ganger er det ren elektronisk musikk, som på Polar Drones. Flere av verkene og innspillingene hans blander disse i en miks med elementer fra forskjellige mus­ikk­genre. Musikken på Polar Drones (2003) består bl.a. av musikk som har vært brukt i en TV-produksjon om polarekspedisjoner, og her er bakgrunnsmusikk brukt under vinterolympiaden i Salt Lake City i 2002. På Blue Sky, Red Guitars (2004) har han med to coverversjoner av den tyske gruppen Kraftwerk, fremført på akustisk gitar!

Hans anerkjennelse er stor verden over, og han har et meget stort publikum. Musikken hans blir brukt til film, TV, dans, teater og i forskjellige multimediaforestillinger, som f.eks. Fossegrimen : eit verk om vatn, vasskraft og energi i samarbeid med fotografen Knut Bry og Eldgrim H. Springgaard (bok/CD 1995). Han har skrevet musikk for strykekvartetter, fløytekvintetter og for større besetninger, og ledet egne ensembler på turneer i Skandinavia, USA og Canada.

Where It All Begins (Hot Club Records, 1983) (Monumental Records, 1999)
Dreams Of Pyramids (Hot Club Records, 1984)
Traces (Cikada Records, 1985, CD 1988)
Silver Beach (Cikada Records, 1987)
Images Of Light (Origo Sound, 1990)
Solstice (Origo Sound, 1992)
Transit (Monumental Records, 1996)
Dimension D (Origo Sound, 1997) utgitt under psevdonymet Exile
Guitar Nova (Monumental Records, 1998)
Wind Journey (Monumental Records, 2001)
Emotional Landscapes (Spotted Peccary Music, 2003)
The Polar Drones (Groove Unlimited, 2003)
Blue Sky, Red Guitars (Spotted Peccary Music, 2004)
Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten