Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest for fjerde gang

Våren 2003 tok Knut Kirkesæther og Arvid Engegård initiativet til en kammermusikkfestival i Lofoten sommeren 2004. Nå er det klart for den fjerde utgaven av festivalen, som overfor utlandet lanserer seg som den vakrest beliggende festivalen i verden. Blant årets utøvere og bidrtagsytere finner vi bl.a. Orion String Quartet, Engegårdkvartetten, Arve Tellefsen og Olav Anton Thommesen.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Arvid Engegård/www.kirkemusikkfestivalen.no

Hovedprogrammet for årets kammerfest i Lofoten er nå klart, og lagt ut på festivalens nettsider.

- I år legger vi blant annet opp til en bredere pedagogisk virksomhet for publikum, forteller kunstnerisk leder og fiolinist Arvid Engegård.

- I folkeopplysningens navn har vi hentet inn den glimrende foreleseren Olav Anton Thommesen. Han er selvsagt først og fremst en av Norges mest markante samtidskomponister, men hans dynamiske og fargerike forelesninger om musikk har fjetret mange studenter og musikkelskere.

Thommesens foredrag ligger i forkant av kveldskonsertene – i lokaler i umiddelbar nærhet av konsertlokalene – og varer ca 45 minutter.

- Foredragene er ment for den vanlig musikkinteresserte – ikke fagfolkene, understreker Engegård.

 Han beskriver ellers årets program som fyldigere enn tidligere, med bl. a. daglige lunsjkonserter.

- I kvelds- og nattkonsertene presenteres gjerne repertoar med ganske stor besetning, mens det i lunsjprogrammene er meningen å hente fram den rike skatten av sonater som er skrevet for piano med et soloinstrument. På denne måten får en del av utøverne våre vist seg fram på en mer solistisk måte.

Artistlisten er også utvidet fpr årets festival, og omfatter denne gang totalt 21 musikere.

- Etter ønske fra mange blir det gjenhør med Orion String Quartet fra New York, som bl.a. spiller en av Beethovens flotteste kvartetter, den i ciss moll, opus 131. Som i 2005 spiller de også denne gang Bartok, i år kvartett nr 4.

Det blir likeledes gjensyn med Arve Tellefsen, Nils Mortensen, klarinettisten Ib Hausmann og bassisten Knut Erik Sundquist.

Også Arvid Engegård selv vil være like aktiv som før, både som solist og i flere ulike ensembler.

Hans nye kvartett – Engegårdkvartetten – er representert med store oppgaver, da de øvrige musikerne i kvartetten – Atle Sponberg, Juliet Jopling og Jan-Erik Gustafsson – blir å høre i en rekke konstellasjoner.

Kvartetten er et ektefødt barn av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest, etter møter mellom tre av disse musikerne under festivalen 2004.

Fra London kommer et nytt bekjentskap, Kungsbacka Pianotrio. Også den estiske pianisten Kalle Randalu og den franske fløytisten Jacques Zoon deltar for første gang.

- I år blir det dessuten rikelig med vokale innslag. Fra München kommer barytonen Thomas Bauer, og fra Kabelvåg mezzoen Marianne Beate Kielland, avslutter Engegård .

Programmet for Arena Ung vil offentliggjøres i løpet av mai.

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest går i år av stabelen fra 9. til 15. juli.

En komplett presentasjon av alle artistene og hele konsertprogrammet finner alle interesserte her.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Siste om kunstmusikk

Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten