Chen, Catharina

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Catharina Chen 2 (Foto: Per-Arne Carlsen )

Catharina Chen ble født i Oslo 8/6 1985. Hun begynte å spille fiolin fem år gammel med sin far som lærer. Senere har hun studert med Alf Richard Kraggerud og Stephan Barratt-Due ved Barrat Dues Musikkinstitutt, i tillegg til Arve Tellefsen og Henning Kraggerud. Hun har deltatt i mesterklasser med fremragende lærere som Detlef Hahn, Camilla Wicks, Stephen Shipps, Almita Vamos og Eduard Schmieder. Siden 2004 har hun studert med den anerkjente amerikanske pedagogen Prof. Eduard Schmieder, først ved SMU i Dallas og senere ved Tempel University - Boyer College og Music i Philadelphia, hvor hun nå arbeider med sin Mastergrad.

Catharina Chen har opptrådt som solist siden hun var åtte år og har allerede spilt med profesjonelle orkestre i inn- og utland: Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret, Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Tromso Symfoniorkester og Oslo Camerata, samt ZKO-Züricher Kammerorkester. Hun var solist med Shanghai Symphony Orchestra i Oriental Concert Hall (2005), Beverly Hills Symphony Orchestra i Los Angeles (2006) og Dallas Symphony Orchestra (2006). Våren 2007, hadde hun konserter i Carnegie Hall in New York som solist og kammermusiker.

Ved siden av sitt virke som solist har hun deltatt i kammerensembler på internasjonale festivaler i inn- og utland. I løpet av de siste årene har hun opptrådt på Festspillene i Nord-Norge, Stavanger International Music Festival, Oslo kammermusikkfestival, Festspillene i Bergen, YAI (Young Artist International) Festival i New Mexico. Hun har også gitt konserter i Italia, Kina, Malaysia, Østerrike, Sveits, Sverige, Brasil, Slovenia og Sør-Afrika. I juni 2007 var hun solist og kammermusiker i forbindelse med markeringen Grieg07 i Kina, med konserter i Shanghai og Hangzhou. Hun er også invitert til Qingdao International Music Festival (Kina) som solist med Qingdao Symphony Orchestra i august 2007.

Catharinas Chens status som en av Norges mest lovende unge klassiske musikere har ført til en rekke utmerkelser, som: Norsk Musikkforleggerforenings Ærespris” 2002 og Wang Handelsskole og Gymnas’ Karolinepris 2003. Hun vant førstepris i Ungdommens Musikkmesterskap i 1996, 1998, 2000 og 2002 og er også blitt tildelt flere stipendier (Anun Lund Rej Memorial Foundation for unge talenter), Sveits (Margess International) og USA (I Palpiti). I desember 2003 vant hun førstepris i “Gnessin International Competition for young violinists” i Moskva. I denne konkurransen ble hun også tildelt prisen for beste kunstneriske prestasjon, egen CD-innspilling og en invitasjon til “Young Artists International” i Los Angeles.

Mange er kjent med Catharina Chen gjennom norsk TV og radio. Hun har deltatt i programmer som “Bravo Bravissimo” i Italia 1996, NRKs ‘Store Studio” for unge musikere med Kringkastingsorkesteret 1998, Nyttårsfeiring i Sveits 2001, Eurovisjonssending med Oslo-Filharmonien 2002 og Statsministerens nyttårstale 2003. Hun har vært solist med Oslo Camerata i brasiliansk radio med ”Sommeren” fra Vivaldi’s ”Fire Årstider”. I 2003 vant hun konkurransen Kjempesjansen i NRK. Våren 2004 ble hun tildelt Oslo kommunes kulturpris, som den yngste mottaker noen gang.

MIC 2007
-
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten