Åge Aleksandersen får ærespris

Tekstforfatterfondet ærespris for 2007 går til den kjente trønderrockeren Åge Aleksandersen.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Åge Aleksandersen_presse06

Æresprisen som er kroner 50.000 overrekkes på Oslo Plaza 8. desember. Prisen overrekkes av Tekstforfatterfondets leder, Ivar Skippervold klokka 17.00.

Fra fondet heter det i begrunnelsen:

”Fra Åge fikk sin første gitar og frem til i dag, har han hatt en lang og innholdsrik karriere. Han har vært med på å prege nyere norsk musikkhistorie og han har bidratt sterkt til begrepet ”Trønderrock”! Som tekstforfatter har han satt spor i hele det norske folk med tekster som Lys og varme, Min dag og Levva livet. Vi ble fort kjent med Åge. Vi viste hvor han kom fra Æ E trønder Æ, og vi visste hvor han ville selv om han mente det var Langt igjæn til Royal Albert Hall.

Styret i Tekstforfatterfondet mener han har kommet lengre enn til Royal Albert Hall. Han har vunnet Norge med sine tekster og sin musikk. Slik føyer han seg inn i rekken av tidligere prisvinnere som bl.a. Anne Grete Preus, Vidar Sandbeck, Halldis Moren Vesaas, Erik Bye, Øystein Sunde, Odd Børretzen, og Ole Paus. I år går den velfortjent til Åge Aleksandersen.”

Det er NTB som melder dette.

Fakta om Tekstforfatterfondet:

Tekstforfatterfondet gir hvert år en ærespris til en norsk forfatter av tekster til musikk. På sitt felt må denne forfatteren over tid ha skapt tekster av høy kvalitet. Prisen tildeles uten søknad. I tillegg fordeler fondet kopierings- og bibliotekvederlag.
Styret i tekstforfatterfondet: Ivar Skippervold, Kari Iveland og Øystein Sunde.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden

Hva skjer i dag:Siste om populærmusikk

Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten