Forsvarets musikkorps Nord-Norge til Canada

15. august reiser musikere fra Norge til Quebec for å delta under en av de største militærmusikkfestivaler i verden. Folkemusikkspiller Susanne Lundeng er med på laget, og med seg har de musikk av Geirr Tveitt, norsk folkemusikk samt andre norske klassiskere.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Forsvarets Musikkorps Nord-Norge (Foto: Trym Ivar Bergsmo)

Norske komponister som Svendsen, Halvorsen, Hovland, Hanssen blir ikke mye spilt av orkestrene i Norge, men militærkorpsene har disse ofte på repertoaret. Denne musikken låter bra for blåsere, og har hatt en stor betydning for utviklingen av norsk musikk. I tillegg virket disse komponistene både som komponister og musikere i militærkorpsene på slutten av 1800-tallet til tidlig 1900-tallet.

Forsvarets musikkorps Nord-Norge utvidet med musikere fra Forsvarets musikkorps Nord-Norge reiser til Quebec 15. august, med dirigentene Bjørn Sagstad og Lars Erik Gudim i tillegg til felespiller Susanne Lundeng.


Medvirkende

Susanne Lundeng (1969) fra Bodø er en av våre mest særpregede felespillere. Hennes spill er rotfestet i den nordlandske folkemusikken, en tradisjon som var ukjent for de fleste. Allerede som lita jente i Bodø fikk hun treffe de gamle spellmennene fra Salten og Lofoten. Hun møtte dem på spellemannsstevner, ble med på dansespilling og dro ellers på besøk og fikk høre og lære mer. ” Du må spell på din måte, og ikke som oss gamlingan” kunne de spøkefullt kommentere. Det ga henne friheten; muligheten til å utvikle sitt eget formspråk. Samtidig som hun skulle bære arven videre etter dem.

Lars Erik Gudim er Forsvarets musikk sin faste komponist, arrangør og dirigent. Han har vært ansatt i Forsvaret siden 1996. Musikalsk er han mannen bak ”It’s showtime” som gikk på Chat Noir, storbandaften IDOL, Sondre Lerche On Tour pluss titals produksjoner både for Den Kulturelle skolesekken, cross-over prosjekter med ulike artister og grupper hvor Forsvarets korps er involvert.

Forsvarets musikkorps Nord-Norge er Norges nordligste profesjonelle orkester og ett av de fem profesjonelle militærkorpsene i Norge. Korpset holder til i Harstad og har utstrakt turnevirksomhet i hele den nordlige regionen. Korpsets faste lokaliteter er Harstad Kulturhus. De holder jevnlig konserter både for militært og sivilt publikum, med stor spennvidde hva gjelder både program og besetning, alt med én fellesnevner: topp kvalitet.

Korpset har blant annet faste konserter under Festspillene i Nord-Norge, Samtidsfestivalen ”Ilios” og Hurtigruteturne samt støtte for Forsvarets avdelinger i Nord-Norge ved konserter, seremonier og velferdsarrangement.

Korpsets kunstneriske leder (siden høsten 2000) er Arvid Engegård. Han kommer fra Bodø, og er en etterspurt solist (fiolin) og kammermusiker. De siste årene har han markert seg sterkt som dirigent for flere av de fremste symfoniorkestre i Skandinavia.


Turneplan

16. august Grand Théâtre, Quebec 07:30 PM
18. august Populærkonsert med Norsk Folkemusikk 03:00 PM, Quebec City
20. august Populærkonsert med Skandinavisk musikk 03:00 PM, Quebec City
21. august Populærkonsert ”Happy birthday Quebec” 03:00 PM, Quebec City
21. – 23. august Quebec Tattoo 07:00 PM Colisée Pepsi, Quebec
24. august Konsertmesse 11:00 AM Eglise Saint-Roch


Det er Forsvarets musikkorps Nord-Norge som melder dette.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til


Siste fra forsiden





Hva skjer i dag:



Ballade · Postboks 2674 Solli, 0203 Oslo · Besøksadr: Henrik Ibsensgt. 110
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten